Guatemala

- Fotoalbum


Zuid Amerika

  1. Argentinie
  2. Brazilie
  3. Bolivia
  4. Chili
  5. Costa Rica
  6. Ecuador
  7. Guatemala
  8. Peru
  9. Suriname
  10. Venezuela

Rondreizen Guatemala al v.a. €1945 bij Koning Aap

Rondreizen door Guatemala voeren u langs Mayaruïnes, de jungle, witte stranden met blauw water, vulkanen en leuke steden en dorpjes...  >> koningaap.nl

Rondreis door Guatemala

Een rondreis door Guatemala voert u langs prachtige stranden, bergen, door de jungle en natuurlijk naar indrukwekkende Maya tempels. Het land heeft ook levendige cultuur en een rijk koloniaal verleden. Een rondreis door Guatemala biedt u dus de mogelijkheid om op een relatief klein oppervlakte enorm veel te zien en doen.

Het land grenst in het westen aan de Pacific en in het oosten heeft het een kleine kuststrook aan de Caribean. In het binnenland van Guatemala zijn enkele indrukwekkende berglandschappen en vulkanen te zien. Sommige vulkanen zijn nog actief zoals de Pacaya op 30 kilometer van Guatemala City. De Agua, Fuego en Acatenango zijn ook bekende vulkanen en zeker een bezoek waard.

Een bezoek aan de Maya tempels is ook een must bij een rondreis door Guatemala. verscholen in de jungle liggen hele steden. De tempels zijn relatief goed bewaard gebleven en geven inzage in hoe vergevorderd dit rijk was.Wie lekker nog een week op het strand wil liggen na een rondreis door Guatemala kan in Guatemala blijven, maar er ook voor kiezen een weekje Mexico of (beter nog) Belize te boeken.

Tikal is een absolute must bij een rondreis door Guatemala. In Tikal bevinden zich vele prachtige bouwwerken van de Maya’s. Niet alleen tref je hier prachtige tempels. Tikal ligt namelijk midden in een schitterende jungle. Tikal ligt in het noorden van Guatemala.

Het Meer van Atitlán is een werkelijk schitterend meer in de bergen van Guatemala. Het kratermeer wordt omringt door 12 vulkanen. Het is een prachtige plek om te wandelen en vanaf een van de vulkanen heeft u een mooi uitzicht op het blauwe meer en de vulkanen.

Copán ligt vlak over de grens met Honduras en vormt samen met Tikal een van de belangrijkste vindplaatsen van Mayatempels.

Quirigua is niet zo groot als Tikal en daardoor ook wat minder toeristisch. Quirigua onderscheidt zich - naast de vele tempels - door de vele goed geconserveerde pilaren met prachtige inscripties. Quirigua ligt op nog geen 100 kilometer van Guatemala City.

Antigua is de oude hoofdstad van Guatemala en een must bij een rondreis door Guatemala. In het oude centrum van de stad vindt u veel overblijfselen uit de koloniale periode van Guatemala. Vanuit de stad kijkt u op enkele indrukwekkende vulkanen zoals de Volcán de Agua.

Monterrico is een badplaats aan de Pacific. Vanuit dit kleine dorpje zijn excursies naar mangrovebossen te boeken, duiken en watersporten. De stranden zijn trouwens wat zwart omdat ze uit vulkanisch zand bestaan. Veel inwoners van Guatemala City brengen in Montericco het weekend door om te feesten en relaxen.

In Puerto Barrios bevinden zich mooie prachtige stranden aan de Golf van Honduras. Je kunt er voor kiezen hier je rondreis door Guatemala af te sluiten. Maar wie de mogelijkheid heeft: ga naar Belize. De stranden daar zijn echt top.