Ecuador

- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Zuid Amerika

  1. Argentinie
  2. Brazilie
  3. Bolivia
  4. Chili
  5. Costa Rica
  6. Ecuador
  7. Guatemala
  8. Peru
  9. Suriname
  10. Venezuela

Ecuador en de Galapagos rondreizen van Koning Aap

Ecuador is een enorm veelzijdig land en rondreizen door Ecuador en de Galapagos eilanden is fantastisch. Boek een rondreis Ecuador...  >> koningaap.nl

Rondreis door Ecuador

Ecuador behoort misschien wel tot de mooiste landen van Zuid Amerika. Het land is enorm veelzijdig en staat garand voor een adembenemende rondreis. Het beschikt over een natuur-, én cultuurpracht die voor een relatief klein Zuid Amerikaanse land zijn gelijke bijna niet kent. Zowel de Inca-beschaving als de koloniale Spanjaarden hebben er indrukwekkende gebouwen en cultuur achtergelaten. Voor de kust van Ecuador liggen de Galápagos eilanden met haar bijzondere flora en fauna. Lekker eten tijdens de rondreis zal geen probleem zijn, de Ecuadoraanse keuken is zeer veelzijdig.

Ecuador is onderverdeeld in drie regios's en de meeste rondreizen door Equador voeren u door deze gebieden. In het westen van het land ligt "La Costa" (de Kust) en bestaat uit de kuststrook. La Sierra (de Hooglanden) is een gebied wat gekenmerkt wordt door de hoge ligging in het Andes gebergte. El Oriente (de Oost) ligt in het Amazone regenwoud en beslaat ongeveer 50% van het land. De hoofdstad van Ecuador is Quito en dit zal als startpunt voor uw rondreis door Equador dienen. De historische binnenstad van Quito staat vol met koloniale gebouwen, de Basílica del Sagrado Voto Nacional is een indrukwekkende kerk.

Ecuador heeft verscheidene grote (actieve) vulkanen zoals de Tungurahua. Even buiten Quito ligt de actieve vulkaan Cotopaxi en het uitzicht op het landschap en omringende vulkanen is indrukwekkend. Veel rondreizen nemen een bezoek aan deze vulkanen op in hun programma. Door de gehele Andes (La Sierra) lopen wandelpaden en liggen hutjes waar u kunt overnachten. Wilt u bijkomen van tochten door de Andes of de Amazone, dan kan dat aan de tropische kusten van Ecuador. Enkele bekende badplaatsen zijn Montañita, Salinas en Atacames. Het Parque Nacional de Machalilla beschermt de tropische kust en koraalriffen en is een bezoek meer dan waard.

Op 1000 kilometer uit de Ecuadoraanse kust liggen de Galápagos eilanden. De eilanden zijn bekend geworden door het werk van Charles Darwin. Als uw budget en aantal vakantiedagen het toelaten: boek een rondreis inclusief een bezoek naar de Galápagos. De eilanden herbergen bijzondere dieren die nergens anders op aarde voorkomen. Voorbeelden zijn de schildpadden, Galapagos penguins, leguanen, zeeleeuwen en talloze unieke vogelsoorten. Ook de onderwaterwereld van de eilanden is prachtig.

Je eigen Ecuador & Galapagos reis

Met Ecuador online logeer je in een koloniaal patiohotel, schommel je heen en weer op de veranda van een junglelodge en proef je het plattelandsleven  >> Rondreis Ecquador samenstellen

Sfeer filmpjes Ecuador

Wilt u weten wat u te wachten staat of zich alvast verlekkeren aan een filmpje over Ecuador? We hebben enkele filmpjes voor u opgezocht. Klik...  >> Filmpjes Ecuador

Quilotoa is een vulkaan met een bijzonder kratermeer. Het water van de vulkaan is sterk gekleuurd door de aanwezigheid van mineralen. Met verschillende soorten zonlicht variëren de kleuren van groen tot blauw. Op de flanken van de vulkaan vindt u verschillende fumarole (scheurtjes in het aardoppervlakte) en warmwaterbronnen.

Een deel van het Amazone Regenwoud ligt in het oosten van Ecuador. Zowel het Yasuni National park en Cuyabeno Wildlife Reserve zijn interessante gebieden. De variëteit in flora en fauna is gigantisch. Lieflijke heuvels worden afgewisseld door mystieke in nevel gehulde wouden. Accommodaties variëren van boomhut tot luxe hotel.


Quito is een heerlijke stad. Enkele aanraders: het eten is fantastisch, bezoek dus de lokale restaurantjes. De gehele coloniale binnenstad staat op de UNESCO World Heritage lijst. Maak een wandeling door de omliggende heuvels en geniet van het uitzicht. Probeer kaarten te bemachtigen voor een traditionele muziek uitvoering.

Baños behoort tot de populairste bestemmingen van Ecuador. Dit komt onder andere door haar rol als bedevaartsoord. Maria is namelijk aan de inwoners van Baños verschenen. Er liggen verschillende warmwaterbronnen aan de voet van de Tungurahua vulkaan waardoor lekker kuren een aanrader is in deze stad.

Otavalo is een stad waar de inheemse Otavalienos in staat zijn gebleken veel van hun oorspronkelijke cultuur te behouden. De stad is vooral beroemd om haar typisch Ecuadoriaanse textiel. Een bezoek aan de markt van deze sfeervolle en relaxe stad is dan ook een aanrader.