BrazilieZuid Amerika

  1. Argentinie
  2. Brazilie
  3. Bolivia
  4. Chili
  5. Costa Rica
  6. Ecuador
  7. Guatemala
  8. Peru
  9. Suriname
  10. Venezuela

Rondreis door Brazilie met Koning Aap v.a. €2695

Verken tijdens een rondreis door Brazilie de ‘Amazonas’’. In de Pantanal hebben kaaimannen, anaconda’s en capibara’s het voor het zeggen. Chillen op Copacabana. Bij Foz do Iguaçu...  >> koningaap.nl

Rondreizen door Brazilie van Kuoni

Schoonheid alom, maar daarmee verwijzen wij naar de natuur, cultuur en de warme gastvrijheid van de bevolking.  >> Reizen van Kuoni

Rondreis door Brazilië

Brazilië is het grootste land van het continent Zuid-Amerika en een rondreis door Brazilië is even veelzijdig als verrassend. Het uitgestrekte Brazilië heeft een enorme rijkdom aan cultuur en natuur. De bevolking is afkomstig uit een grote verscheidenheid van landen en culturen en zijn samengekomen tot een prachtige smeltkroes. Door heel Brazilië zijn overblijfselen van oude beschavingen te vinden en het onmetelijke land herbergt veel natuur.

De natuur van Brazilië is door de grote van het land, enorm divers. Het zuiden en het midden is bergachtig, het midden van het land is bedekt door het machtige Amazoneregenwoud en in het noorden zijn uitgestrekte droge landschappen te vinden. Het Amazoneregenwoud bezit de grootste biodiversiteit ter wereld en is doorgaans onderdeel van een rondreis door Brazilië. Zo leeft één op de vijf van alle vogels ter wereld in Amazone. Brazilië heeft ook een lange kuststrook en aan zon, zee en strand is dan ook geen gebrek. Chillen en van een lekkere cocktail genieten zou een onderdeel moeten uitmaken van uw rondreis. Voor de kust liggen mooie eilanden zoals Fernando de Noronha.

De bekendste stad van Brazilië is Rio de Janeiro. Volgens de brazilianen is deze opwindende stad door god zelf geschapen. Veel rondreizen hebben een bezoek aan het enorme Christusbeeld "Cristo Redentor" op het programma staan. São Paulo is een van de grootste steden ter wereld. Het heeft meer inwoners dan Nederland en een bezoek aan deze stad staat garant voor een indrukwekkende ervaring. De warme gepassioneerde bevolking, het goede weer, indrukwekkende natuur, lekkere eten en opzwepende muziek maken een rondreis door Brazilië een onvergetelijke ervaring.Tijdens je rondreis door Brazilië kun je niet om deze stad heen. Rio de Janeiro is natuurlijk wereldberoemd vanwege de prachtige ligging in een baai en het standbeeld van Christus de Verlosser op de berg Corcovado. Ook de diverse musea, kerken, markten, parken en prachtige, mondaine stranden Copacabana en Ipanema zijn een heerlijk toevluchtsoord tijdens je rondreis. Daarnaast kun je in Rio een spetterend uitgaansleven verwachten. Zeker tijdens het bruisende Braziliaanse carnaval!


Het Braziliaanse carnaval is wereldwijd bekend! Alle werkzaamheden liggen (46 dagen voor Pasen) een week stil om dag en nacht te feesten. Het carnaval gaat gepaard met grote praalwagens en feestelijk uitgedoste mensen. Rio de Janeiro spant de kroon als het gaat om carnaval vieren. Het is fantastisch om mee te maken, maar alles is wel vier keer zo duur tijdens het carnaval.

São Paulo is de grootste stad en tevens het economische hart van Brazilië. São Paulo heeft veel culturele bezienswaardigheden, zoals musea en kunstgalerijen en theaters. Zo is het Museu de Arte de Sao Paulo, met werk van onder meer Picasso, Monet en Karel Appel, of de grote neogotische kathedraal van São Paulo bijvoorbeeld mogelijkheden voor een leuk uitstapje.


Of je nu van kite-, golf-, of windsurfen houdt, het maakt niet uit. In Brazilië vind je de beste surfhotspots, hoge golven en fantastische stranden. De kustlijn van Brazilie heeft vele mooie surfstranden, maar ook kun je bijvoorbeeld heel goed terecht op het eiland Santa Catarina bij het Joaquina strand. Ook Itacaré in Bahia, Saquarema en Barra da Tijuca in Rio, Cacimba do Padre op Fernando de Noronha en Praia da Pipa bij Natal zijn uitstekende opties.


275 watervallen die zo’n drie kilometer in beslag nemen vormen samen het grootste complex van watervallen in Zuid-Amerika: De Iguazu Watervallen. Dit indrukwekkende natuurwonder ligt midden in het regenwoud op de grens met Argentinië. Het meest imponerend is de Garganta del Diablo waterval, de duivels keel, vanwege zijn enorme natuurkracht. Langs wandelpaden, per boot en zelfs per helikopter zijn ze te bezichtigen, maar echt bijzonder is om onder de watervallen te raften.


Ook voor de minder avontuurlijk aangelegde reiziger is het immense tropische regenwoud, de Amazone, toegankelijk. Je kunt een excursie of boottocht ondernemen, waarbij je ongetwijfeld allerlei bijzondere dieren en planten tegenkomt. Je kunt in een lodge verblijven, vanwaar de excursies en boottochten georganiseerd worden. Vanaf de vroegere rubberstad, het stadje Manaus, kun je dit gebied bereiken.


Het mooie natuurgebied de Pantanal bestaat geheel uit savannen en wetlands. In het regenseizoen, van december tot maart, overstroomt het gebied en worden er lagunes en kreekjes gevormd. Ook de Paraguay river ontstaat dan, doordat het gebied op 150 meter boven zeeniveau ligt. Er leven verschillende vogel- en vissoorten, apen, slangen, alligators en zelfs poema’s. Ook de bijzondere capibara’s, de grootste knaagdieren ter wereld, komen hier voor. Van juli tot oktober is droog in het gebied en dit is tevens de broedperiode van de dieren.


Voor Salvador de Bahia, de “hoofdstad van de vrolijkheid”, moet je zeker wat tijd maken tijdens je rondreis door Brazilië. De kleurrijke binnenstad, het geweldige culturele leven en het feestelijke carnaval hebben zeker hun steentje bijgedragen aan het ontstaan van deze bijnaam. De stad heeft een prachtig historisch centrum en in de gezellige wijk Pelourinho staat volgens velen de mooiste barokkerk van Brazilië; São Francisco Cathedral.


Brazilië rondreis zelf samenstellen

Slaap in een hotel aan de Copacabana met uitzicht op het Christusbeeld, een houten jungle lodge midden in de Amazone en een knusse hangmatpousada aan het strand.  >> Brazilië rondreis zelf samenstellen