Kenia

- Sfeer filmpje


Afrika

  1. Botswana
  2. Egypte
  3. Marokko
  4. Madagaskar
  5. Mozambique
  6. Namibie
  7. Kenia
  8. Tanzania
  9. Zuid Afrika

Prachtige rondreizen door Kenia met Koning Aap

Ontdek Kenia in al haar facetten. Natuurlijk maak je schitterende safari's en leer de lokale Masai bevolking kennen. Combineer met een bezoek aan Tanzania en Zanzibar.  >> koningaap.nl

Rondreis door Kenia

Kenia behoort tot de rijkere landen van Afrika. En niet in de laatste plaats door het goed ontwikkelde toerisme in het land. Kenia beschikt over een enorme diversiteit in goed gepreserveerde flora en fauna. De redelijke infrastructuur en vriendelijke bevolking maken het land tot één van de populairste bestemmingen van het Afrikaanse continent. Het regenseizoen in Kenia kent twee periodes, van maart t/m mei en van eind oktober t/m december.

Hoewel Nairobi een interessante metropool is, staat een rondreis door Kenia vooral in het teken van haar natuurpracht. De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika - en hoewel in Tanzania gelegen - bereikbaar vanuit Kenia. Met een goede conditie en acclimatisatie kunnen veel mensen deze top halen. Een must is het oostelijk gelegen Masai Mara Natural Reserve waar de traditionele Masai stammen leven. Het Tsavo National Park is het grootste park van Kenia en ligt net als de eerder genoemde gebieden in het zuiden en op redelijke afstand van Nairobi.

Maar over heel het land liggen indrukwekkende wildparken die u tijdens een rondreis door Kenia kan bezoeken, zoals het noord-westelijk gelegen Kora National Reserve. Ook hier kunt u de "big five" (buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en olifant) bewonderen tijdens een safari. Bezoek tijdens uw rondreis Mount Kenia en de nationale parkenLake Victoria en Lake Turkana. Rond deze twee grote meren is een grote variëteit aan fauna te zien.

Privé reizen door Kenia & Tanzania

Met safarivoertuigen trek je privĂ© of in een klein gezelschap de binnenlanden in van Kenia en Tanzania. Maak kennis met Masai krijgers en Samburu Warriors...  >> Rondreis Kenia samenstellen

Sfeer filmpjes Kenia

Wilt u weten wat u te wachten staat of zich alvast verlekkeren aan een filmpje over Kenia? We hebben enkele filmpjes voor u opgezocht. Klik...  >> Filmpjes Kenia

De Kilimanjaro is de hoogste berg van Arika en behoort daarom tot één van de "Seven Summits". De berg heeft een goed te lopen normaalroute maar vraagt wel om een goede acclimatisatie en conditie. Wat deze wandeling verder bijzonder maakt is het feit dat u begint in het tropisch regenwoud en eindigt in de sneeuw.

De Masai Mara is een natuurreservaat in het zuidwesten van Kenia en onderdeel van de indrukwekkende Serengeti-vlakte. De beste tijd om dit park te bezoeken is oktober. Dan trekken namelijk de zebra's en gnoes door het gebied op zoek naar verse graslanden. De inheemse Masai zijn de interessante inwoners van dit gebeied.

Nairobi National Park ligt op een steenworp afstand van Nairobi en is het oudste nationale park van Kenia. In het park kunt de Keniaanse fauna zien wandelen tegen het decor van de sky-line van Nairobi. Het heeft dus wat weg van een gigantische kinderboerderij. Vooral de neushoorn wordt hier trouwens goed beschermt.