MarokkoAfrika

  1. Botswana
  2. Egypte
  3. Marokko
  4. Madagaskar
  5. Mozambique
  6. Namibie
  7. Kenia
  8. Tanzania
  9. Zuid Afrika

Complete rondreis Marokko al vanaf € 1199,-

Bezoek tijdens deze rondreis door Marokko o.a. Fès, de Souks, Marrakech, de Woestijn en het strand. Prijzen zijn incl. vlucht, hotel en huurauto!  >> Aanbiedingen voor een rondreis door Marokko

Schitterende rondreizen Marokko met Koning Aap

Leer het veelzijdige Marokko kennen en boek een reis waar al haar facetten de revue passeren. Rabat, Meknès, Fès, Marrakesh, woestijnen en het Atlas gebergte...  >> koningaap.nl

Rondreis door Marokko

Marokko is een zeer veelzijdig land. Op cultureel gebied een Marokko enorm veel te bieden. Het woestijnvolk (Touareg) zorgt voor totaal andere culturele hoogtepunten dan de Arabieren aan de westkant van het land. Het noorden doet door haar ligging aan de Middelandse Zee erg Spaans aan. Het zuiden is weer typisch West-Afrikaans.

Het Marokkaanse landschap is al even afwisseld als de bevolking en haar culturen. Het land kent vele kilometers zandstrand en uitgestrekte woenstijnen. Het Atlas gebergte zorgt een landschap waar groene valleijen worden afgewisseld met prachtige rivieren die worden gevoed door smeltwater van de besneeuwde bergtoppen. Het is hier bijvoorbeeld prachtig wandelen.

De Marokkaanse keuken is ook een avontuur op zich. Op de lokale markten komt u een enorme varieteit aan producten tegen. In Marokko kunt u goed golven, genieten van luxe resorts, slapen in een bedoeïenen tent, kamelentochten maken, een keur aan watersport beoefenen en eindeloos winkelen in Marrakech, Casablanca, Tetouan, Rabat en Agadir. Gastvrijheid staat in een hoog vaandel en is zelfs een top-prioriteit van de koning.


Marrakech grenst aan het Atlas gebergte, maar de stad is vooral bekend als koningsstad en om de vele monumentale gebouwen. Marrakech is ideaal om de cultuur en historie te leren kennen. De gehele oude binnenstad op de UNESCO-lijst. Bezoek het Djemaa el Fna plein, de Menara, Koutoubia moskee en het El Badi paleis.

In het Atlas gebergte ligt onder andere Toubkal National Park. Het Atlas gebergte is hoog en groen en biedt een keur aan activiteiten. Het Atlas gebergte is ook gemakkelijk aan te reizen vanuit Marrakech. Wie Marokko in de winter bezoekt heeft de mogelijkheid om met ski's de bergen van dit authentieke stuk Marokko af te dalen.

Fez is eeuwenlang de hoofdstad van Marokko geweest en behoort tot de vier koninklijke steden van Marokko. De stad heeft een groot aantal bezienswaardigheden in de Medina (oude stad) die op de UNESCO lijst staan. Een groot gedeelte van de oude binnenstad is autovrij. Vooral de Bou Inania en Al-Attarine Madrasa zijn aanraders.

Een tocht door de woestijn van Marokko is een indrukwekkende belevenis. U kunt per kameel of 4x4 op bezoek bij bedoeïenen die al eeuwen weten te overleven in de onverbiddelijke Sahara. Deze stammen laten u kennis maken met het leven, flora en fauna in de woestijn. De sterrenhemel in de woestijn is werkelijk brilliant.