Mozambique

- Sfeer filmpje


Afrika

  1. Botswana
  2. Egypte
  3. Marokko
  4. Madagaskar
  5. Mozambique
  6. Namibie
  7. Kenia
  8. Tanzania
  9. Zuid Afrika

20 Dagen Mozambique en Zimbabwe

De aantrekkelijke kustlijn van Mozambique staat bekend om de mooie stranden en de bijzondere onderwaterwereld met walvishaaien en bultrug-walvissen.  >> Reis naar Mozambique met Djoser

Relaxte rondreis Mozambique

Hagelwitte stranden en een helderblauwe zee: Mozambique reizen laten je helemaal tot rust komen. Een rondreis door Mozambique biedt echter nog meer...  >> Relaxen in Mozambique

Rondreis door Mozambique

Het kleurrijke Mozambique is oostelijk gelegen in Zuidelijk Afrika. Mozambique heeft haar problemen gekend, maar timmert het afgelopen decennium hard aan de weg. De inwoners van het land zijn vriendelijk, trots, gezellig en gastvrij. Een rondreis door Mozambique kenmerkt zich door een heerlijke afwisseling van wildparken, lokale cultuur en tropische stranden.


Maputo is de hoofdstad van het land en hier vindt je de meeste culturele bezienswaardigheden. Mozambique  heeft enorme natuurschatten, zowel in het binnenland als aan haar lange kust (2655 km!). Hierdoor kenmerkt een rondreis door Mozambique zich door veel afwisseling tussen schitterende natuur, outdoor avontuur, maar ook heerlijk uitrusten aan het strand.

De natuurparken van Mozambique herbergen groot wild en zijn in tegenstelling tot andere Zuid Afrikaanse wildparken een hoop groen. Voor de kust van de Indische Oceaan liggen prachtige eilanden waar u ook heerlijk kunt duiken. De faciliteiten in Mozambique zijn over het algemeen goed: niet overdreven luxe, maar zeker toereikend.


Sfeer filmpjes Mozambique

Wilt u weten wat u te wachten staat of zich alvast verlekkeren aan een filmpje over Mozambique? We hebben enkele filmpjes voor u opgezocht. Klik...  >> Fimpjes Mozambique

Praia do Bilene biedt je de uitgelezen mogelijkheid om aan het strand bij te komen van een indrukwekkende rondreis. Praia do Bilene biedt alle faciliteiten die je zoekt, watersport en heerlijk eten tot luxe resorts tot ecologische accommodaties. De stranden zijn hagelwit en het water is tropisch blauw/groen.

De Bazaruto Archipel behoort tot de beste duiklocaties van Mozambique. De Bazaruto Archipel ligt noordelijk van Inhambane. De schoonheid van dit gebied is vergelijkbaar met de mooiste tropische bestemmingen. Witte stranden, koraal, vele vissen, schitterend helder water; Bazaruot is een must voor duikliefhebbers.

Het Limpopo National Park grenst aan het bekende Zuid-Afrikaanse Kruger park. Limpopo is daarom uitermate geschikt voor een safari. Je vindt hier de bekende dieren zoals olifanten, neushoors, krokodillen en leeuwen. De diversiteit aan kleinere zoogdieren en vogels in groot. De Limpopo rivier zorgt voor veel groen.

Lubombo Transfrontier Conservation Area is the place to be voor liefhebbers van olifanten. Het park heeft niet alleen steppes, maar ook grote delen moerras. Wat het park helemaal bijzonder maakt is dat het aan de Indische oceaan grenst en ook een schitterende kuststrook en onderwaterwereld herbergt.

Niassa ligt in het noorden van Mozambique en behoort tot de meest ontwikkelde provincie van Mozambique. Niassa Reserve biedt de grootste concentratie wild van Mozambique. In Nkwichi tref je schitterende stranden, evenals in Complexo Cetuka waar u zich direct onder de lokale bevolking waant.

Maputo is enorm leuke stad waar, door het koloniale-, en handelsverleden, invloeden te vinden zijn van de Mozambikanen, Nederlanders, Portugezen en Aziaten. De stad is trouwens berucht om de peri-peri marinade. U kunt hier heerlijk shoppen, musea bezoeken en genieten in een van de vele bruisende bars van de stad.