Botswana

- Highlights


Afrika

  1. Botswana
  2. Egypte
  3. Marokko
  4. Madagaskar
  5. Mozambique
  6. Namibie
  7. Kenia
  8. Tanzania
  9. Zuid Afrika

Ontdek Afrika op haar best

Ga mee op de rondreizen door Botswana en ontdek Afrika op haar best!  >> Ga naar Baobab reizen

Koning Aap rondreis Botswana en Zuidelijk Afrika

Met de rondreizen door Botswana en Zuidelijk Afrika van Koning Aap maak je kennis van alle facetten van deze fascinerende regio op het gebied van natuur én cultuur.  >> koningaap.nl

Rondreis door Botswana

Botswana is een land met slechts 1,5 miljoen inwoners en heeft voor Afrikaanse begrippen redelijk goede economie en infrastructuur. Botswana heeft evenals haar buren in Zuidelijk Afrika een prachtige natuurschoon die door het creëren van beschermde natuurparken goed bewaard is gebleven. Een rondreis door Botswana staat daarom in het teken van de indrukwekkende natuur.

De belangrijkste natuurgebieden van Bostwana zijn het Moremi Game Reserve bij de Okavango Delta en Chobe National Park. Een vast onderdeel tijdens een rondreis door Botswana. Het Moremi Game Reserve ligt in het noordwesten van Botswana en een safari is de beste manier om oog in oog te staan met een leeuw, giraffe, luipaard, buffel of olifant. De Okavango Delta is het huis van niet minder dan 400 vogelsoorten. Westelijk van Moremi Game Reserve ligt het Chobe National Park wat ook een uitermate geschikt natuurgebied is voor safari's

Bezoek tijdens uw rondreis door Botswana de noordelijk in Zimbabwe gelegen Victoriawatervallen. De watervallen liggen dichtbij het naar de ontdekkingsreiziger genoemde plaatsje Livingstone. Het westelijke gedeelte van Botswana wordt in beslag genomen door de Kalahari woestijn. Een overnachting in de woestijn en de daarbij horende sterrenhemel is een aanrader tijdens een rondreis door Botwana.

Het Moremi Game Reserve is een van de Nationale Parken van Botswana. Een safari is de beste manier om dit uitgestrekte park te verkennen en u kunt er onder andere leeuwen, olifanten, zebra's wilde honden, giraffes, nijlpaarden en luipaarden spotten. De inheemse Bosjesmannen wonen gedwongen aan de randen van het park. 

Het Kgalagadi Transfrontier Park ligt in het zuidwesten van Botswana tegen de grens met Zuid Afrika en Namibië. Dit nationale park ligt in de Kalahari woestijn en doet dus wat droger aan dan de andere parken in Botswana. Maar het heeft een zeer gevarieerde wildlife. Het park is vernoemd naar de veel voorkomende Gemsbok.

Chobe National Park is kleiner dan de Moremi Game Reserve en het Kgalagadi Transfrontier Park maar beschikt over een enorme variateit aan geografie, flora en fauna. Het park is vernoemd naar de rivier de Chobe en beroemd om de enorme hoeveelheden olifanten. De Chobe olifant is ook het grootste olifantensoort op aarde.

De Victoriavallen liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe maar is vanuit Botswana gemakkelijk te bereiken. Het is de meest indrukwekkende waterval van Afrika en de verschillende watervallen zijn ook zeer goed te zien. Waaghalzen doen er "goed" in de "Devil's Swimming Pool" te duiken; idioot, maar onvergetelijk.

highlights

 >> highlights