Zuid Afrika

- Sfeer filmpje


Afrika

  1. Botswana
  2. Egypte
  3. Marokko
  4. Madagaskar
  5. Mozambique
  6. Namibie
  7. Kenia
  8. Tanzania
  9. Zuid Afrika

13 daagse rondreis Zuid Afrika voor € 1319

Tijdens deze autorondreis ziet u de bekendste en mooiste wildparken van Zuid-Afrika. U verblijft u in gezellige Bed & Breakfast hotels en lodges, inclusief ontbijt.  >> www.nrv.nl

Rondreis door Zuid Afrika

Zuid Afrika behoort tot de meest toeristische landen van Afrika, en niet zonder reden. De natuur in het land is goed geconserveerd door de oprichting en actieve bescherming van de vele parken. De afwisseling in landschap is enorm en ook op cultureel gebied heeft Zuid Afrika haar gasten een hoop te bieden voor een geslaagde rondreis. Verder zorgt een degelijke infrastructuur ervoor dat het land goed te bereizen is.

Kaapstad is de meest toeristische stad van Zuid Afrika en niet zonder reden. De stad biedt een keur aan vermaak, variërend van prachtige stranden tot een tocht per kabelbaan naar de tafelberg. De tafelberg geeft een schitterend uitzicht over "de kaap". Een bekende trekpleister van Kaapstad is Robben Eiland, een vast onderdeel van een rondreis in Zuid Afrika. Robben Eiland is de plek waar Nelson Mandela 18 jaar lang gevangen is gehouden. In Kaapstad is het ook goed shoppen en lekker eten.

Zuid Afrika is vooral ook een bestemming voor de natuurliefhebber. Dragon's Mountain (Drakensberg) is een gebergte in centraal Zuid Afrika waar de hoogste top tot bijna 3500 meter reikt. Het is een bijzonder gebergte en een aanrader bij een bezoek aan Zuid Afrika. In het noordwesten van het land liggen de uitlopers van de Kalahari woestijn. In het noord-oosten van Zuid Afrika ligt het beroemde Kruger Park, een must. In dit park zijn leeuwen, buffels, luipaarden, neushoorns en olifanten te bewonderen naast giraffes, nijlpaarden, impala's en zebra's. Zuidelijk van het Kruger Park ligt het iSimangaliso Wetland Park. In dit aan de Indische Oceaan grenzende park zijn mooie koraalriffen, duinen, meren en moerassen te vinden.

Prachtige rondreizen door Zuid Afrika v.a. € 1795

Ontdek een ongekende variëteit aan landschappen, dieren en culturen in Zuid Afrika. Slaap in prachtige accommodaties, geniet van heerlijk eten, bezoek Leshoto, Swaziland...  >> www.koningaap.nl

Zuid-Afrika rondreis zelf samenstellen

Slaap tussen de olifanten in een kleinschalig met olielampjes verlichte bushcamp, overnacht in een bijenkorfhuisje of op een echte struisvogelboerderij.  >> Zuid-Afrika rondreis zelf samenstellen

Sfeer filmpjes Zuid Afrika

Wilt u weten wat u te wachten staat of zich alvast verlekkeren aan een filmpje over Zuid Afrika? We hebben enkele filmpjes voor u opgezocht. Klik...  >> Filmpjes Zuid Afrika

Het Nationaal park Tafelberg ligt bij Kaap de Goede Hoop, Kaapstad. Het park is uniek in de zin dat het geheel in stedelijk gebied gelegen is. In het park komen vele dier en plantensoorten voor. Vanaf de tafelberg zelf heeft u trouwens een schitterend uitzicht over de kaap. U kunt naar de top wandelen of de kabelbaan vanaf Kaapstad nemen.

De oostkust biedt slaperige kustplaatsjes met mooie stranden. Het warme water van de Indische Oceaan zorgt voor een typisch Zuid-Afrikaanse sfeer. Een hotspot onder locals is Hermanus Beach en de dichtbij gelegen spectaculaire Grotto Beach. Gansbaai en Pearly Beach, Gonubie Beach en Cape St Francis zijn andere aanraders!

Worcester ligt niet ver van Kaapstad en is verantwoordelijk voor een groot deel van de Zuid Afrikaanse wijn en cognac productie. Het gebied is erg vruchtbaar en groen. De bekendste bezienswaardigheden zijn de botanische tuinen en Kleinplasie, een plek waar je een authentiek, zelfstandig boerderijdorp in werking ziet.

Kaapstad is niet de hoofdstad van Zuid Afrika, maar is, met haar vele bezienswaardigheden, multiculturele karakter, bijzondere ligging en ruim 4 miljoen inwoners wel de bekendste. De populairste bezienswaardigeden zijn Robben Eiland waar Mandela gevangen zat, de Tafelberg en de vele mooie stranden.