Tanzania

- Sfeer filmpje


Afrika

  1. Botswana
  2. Egypte
  3. Marokko
  4. Madagaskar
  5. Mozambique
  6. Namibie
  7. Kenia
  8. Tanzania
  9. Zuid Afrika

Mooie rondreis door Tanzania v.a. €2395

Een rondreis door Tanzania is fenomenaal. Ga op safari, verken de natuur, slaap in prachtige lodges, ga duiken op Zanzibar en leer de vriendelijke Tanzanianen kennen.  >> www.koningaap.nl

Rondreis door Tanzania

Tanzania behoort tot de populairste Afrikaanse toeristische bestemmingen. De voorzieningen voor rondreizen zijn o.k., de politieke situatie is behoorlijk stabiel en de infrastructurele voorzieningen maken het mogelijk goed door het land te reizen. Wat Tanzania écht uniek maakt is de onbeschrijflijk mooie natuur. Tanzania beschikt over een enorme schat aan natuurpracht dat zijn gelijke bijna niet kent. Dit prachtige land staat garand voor een onvergetelijk rondreis.

Tanzania is het walhalla voor safari liefhebbers. Het woord safari betekent reis in het Swahili. In Tanzania ligt het Serengeti National Park. Dit park kenmerkt zich door grasland, boslandschap en heuvels. Het park is met 30.000 km² bijna net zo groot als België. De diversiteit aan dieren en planten is enorm. Het park is vooral bekend van de jaarlijkse migratie van de grote planteneters als buffels en zebra's. In de Serengeti zijn ook de oudste menselijke overblijfselen gevonden. De Masai zijn de meest oorspronkelijk bewoners en wonen nog steeds in dit gebied. Ook is de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro in Tanzania gelegen. Met een goede conditie en acclimatisatie kunnen veel mensen deze top halen.

Nationaal Park Selous ligt meer in het zuiden van Tanzania en telt bijna twee maal het oppervlakte van het al immense Serengeti National Park. Het is ook makkelijker te bereiken vanuit de hoofdstad Dar el Salaam, maar u dient wel rekening te houden met de aanwezigheid van de tseetseevlieg. Ruaha National Park is met een oppervlakte van 10.300 km² het op twee na grootste nationaal park en ligt in het midden van het land. Naast de prachtige natuur in het binnenland behoort het voor de westkust gelegen tropisch paradijs Zanzibar tot Tanzania.

Voor diegenen die na een uitputtende rondreis nog even willen uitblazen op hagelwitte stranden, is Zanzibar een goede afsluiter. Dit tropische eiland is gemakkelijk te bereiken vanuit Dar-el-Salaam, hoofdstad van Tanzania en begin en eindpunt van veel rondreizen.

Sfeer filmpjes Tanzania

Wilt u weten wat u te wachten staat of zich alvast verlekkeren aan een filmpje over Tanzania? We hebben enkele filmpjes voor u opgezocht. Klik...  >> Filmpjes Tanzania

Mafia Island ligt voor de kust van Tanzania, zuidelijk van Zanzibar. Het eiland heeft dezelfde tropische uitstraling als velen andere eilanden in de Indische Oceaan. U kunt hier heerlijk uitrusten, duiken, snorkelen, surfen en van luxe genieten. Mafia Island is iets minder toeristisch dan het grotere en populairdere Zanzibar.

Arusha ligt in het noorden van Tanzania. De stad zelf is niet zozeer bijzonder, maar het ligt erg centraal tussen andere highlights van Tanzania. Arusha fungeert daarom als een veel gebruikt startpunt voor rondreizen door Tanzania en plekken als de Serengetivlakte, de Ngorongorokrater, het Manyarameer en het Kilimanjaro Nationaal Park.

De Ngorongoro is een gigantische vulkaankrater. Door de natuurlijke afscheiding van de krater bezit dit gebied over een schat aan biodiversiteit. Behalve giraffes, zebra's en gnoes kunt u in de krater alle grote dieren gemakkelijk spotten. De prachtig groene Ngorongoro is onderdeel van Masai-Mara en Seringeti vlakte.

De Udzungwa Mountains liggen in het zuid oosten van Tanzania. Het Udzungwa Mountains National Park verschilt van de andere nationale parken in Tanzania. Het is namelijk tropischer = vochtiger én ligt hoger. Dit zorgt voor een groener en bergachtiger landschap met een indrukwekkende geografie, flora en fauna.

Olduvai Gorge ligt oostelijk in de Serengeti. Het lijkt eigenlijk "gewoon" een ravijn. Maar schijn bedriegt. De Olduvaikloof behoort namelijk tot de belangrijkste archeologische vindplaatsen ter aarde. Er zijn talloze fossielen én menselijke resten en artefacten gevonden van maarliefst 2 tot 2,5 (!) miljoen jaar oud.