Namibie

- Highlights
- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Afrika

  1. Botswana
  2. Egypte
  3. Marokko
  4. Madagaskar
  5. Mozambique
  6. Namibie
  7. Kenia
  8. Tanzania
  9. Zuid Afrika
Rondreis > Afrika > Namibie > Wildlife spotten in Namibië

Wildlife spotten in Namibië

Tijdens je rondreis door Namibië heb je in diverse nationale parken de kans om wildlife te spotten tijdens een safaritocht. Ben je benieuwd wat voor dieren je zoal kunt tegenkomen in Namibië? Wij hebben de belangrijkste dieren én natuurlijk de plek waar je ze kunt vinden op een rij gezet.

Olifanten

De grootste kans om Afrikaanse olifanten te spotten heb je tijdens een safari in Etosha National Park. Bij de waterpoelen van het park zijn geregeld groepen olifanten te zien!

Luipaarden

Hoewel er in Namibië een groot aantal luipaarden leeft, is het nooit zeker dat je er één zult spotten tijdens je safari. Luipaarden zijn namelijk schuw en laten zich niet zo snel zien. Ze komen vooral voor in Etosha National Park.

Leeuwen

Met een beetje geluk spot je een groep leeuwen tijdens een safari door Etosha National Park. In het Namib-Naukluft National Park vind je daarnaast een bijzondere populatie leeuwen die zijn aangepast op het leven in de woestijn.

Giraffes

Tijdens een safaritocht door Etosha National Park heb je een grote kans om het langste dier ter wereld te spotten: de giraffe.

Bavianen

Om bavianen kun je eigenlijk niet heen in Namibië. Ze zijn niet altijd even geliefd onder toeristen omdat ze maar al te graag je spullen te stelen, opletten dus! Je kunt onder meer bavianen tegenkomen in Namib-Naukluft National Park, Fish River Canyon en Etosha National Park.

Struisvogels

Op verschillende plekken in Namibië kun je struisvogels van soms wel 2,5 meter hoog tegenkomen, zoals in de het Namib-Naukluft National Park en Etosha National Park.

Neushoorns

In Namibie leven zowel witte als zwarte neushoorns die met uitsterven worden bedreigd. Ze leven onder meer in Etosha National Park, maar de kans om ze te spotten is niet al te groot.