Namibie

- Highlights
- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Afrika

  1. Botswana
  2. Egypte
  3. Marokko
  4. Madagaskar
  5. Mozambique
  6. Namibie
  7. Kenia
  8. Tanzania
  9. Zuid Afrika
Rondreis > Afrika > Namibie > De keuken van Namibië

De keuken van Namibië

De keuken van Namibië is interessanter dan je misschien verwacht. De Namibische keuken is beinvloed door de Zuid-Afrikaanse en Duitse keuken. Elke streek of stam heeft wel z'n eigen keuken, maar er worden ook veel westerse gerechten gegeten.

Typische ingredienten zijn pompoenen, paprika en uien. De keuken bevat veel en vis. Qua vlees is er veel wild voor handen in Namibie, denk bijvoorbeeld aan koedoe (een soort antilope), struisvogel, springbok of gemsbok. Aan de kust wordt vanzelfsprekend meer vis gegeten.

Een populaire manier om vlees te bereiden is op de braai, oftwel de barbeque. Denk hier een goede Afrikaanse wijn bij en je krijgt meteen zin om naar Namibie te gaan!

Enkele gerechten:

Biltong zijn gedroogde reepjes vlees (van koedoe, rund, struisvogel of kip). Deze worden als snack gegeten. Het vlees wordt voor het droegn gekruid en gepekeld en is daarom vrij zout van smaak.

Sadza is een soort maispap, die je met de hand hoort te eten. Van de stevige substantie kun je balletjes kneden en die vervolgens dippen in saus, of zo opeten bij vlees of groente.

Dranken:

Wijn is er genoeg voor handen, vooral uit Zuid-Afrika (dit land produceert veel zogeheten nieuwe wereld-wijn) en het bier in Namibie is er ook prima tegen de dorst.

Interessante drankjes zijn bijvoorbeeld mataku-watermeloenwijn of walende, een palmdestillaat dat naar wodka maakt (nergens naar dus).