Mexico

- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Noord Amerika

  1. Canada
  2. Cuba
  3. Mexico
  4. Verenigde Staten

Rondreizen Mexico, Guatamala en Honduras

Wie de vakantie in Mexico doorbrengt, kan genieten van een land dat in meerdere opzichten volop variatie biedt. Van authentieke dorpjes met traditionele indianen tot en met toeristische badplaatsen.  >> Rondreizen Mexico van Koning Aap

Rondreis door Mexico

Een rondreis door Mexico kenmerkt zich door een combinatie van interessante grote steden, verlaten steppe's, bergen, jungles en tropische stranden. Verder zijn bezoeken aan oude Maya tempels en ruïnes een vast onderdeel van het programma. Mexicanen zijn een temperamentvol gastvrij volk en beschikken over een gevarieerde keuken en cultuur in z'n algemeenheid.

Een vast onderdeel van rondreizen door Mexico is het bezoeken van oude steden en bouwwerken van Maya's, Azteken, Olmeken en de oorspronkelijke bewoners van Mexico, de Zapoteken. In het zuid-westen liggen de meeste, zoals het tot modern wereldwonder uitgeroepen Chichén Itzá. Hier staan zeer imposante Maya pyramiden. Ook het relatief dichtbij gelegen Palenque en Tikal (in Quatemala) zijn prachtige oude Maya steden. Iets noordelijker ligt een tempel van de Zapoteken, Monte Albán. Dichter bij Mexico Stad ligt het eeuwenoude Teotihuacán.

Rondreizen door Mexico betekent ook het bezoeken van leuke steden. De hoofdstad van het land en begin of eindpunt van veel rondreizen is Mexico City. Mexico City is met zijn 20 miljoen inwoners één van de grootste steden ter wereld. Vooral het Museo Nacional de Antropología is een beroemd museum en een aanrader. Verder naar het noorden komt meer woestijn voor. Ook hier liggen indrukwekkende (berg)landschappen en interessante steden zoals Taxco. Aan de golf van Mexico bevinden zich vele tropische stranden zoals rond Acapulco, Sanibel en natuurlijk Cancun. Hierdoor is een indrukwekkende rondreis door Mexico af te sluiten met een paar dagen relaxen aan hagelwitte stranden met azuurblauw water!

Mexico rondreis zelf samenstellen

Land van Maya's en Azteken, van koloniale steden, oerwouden en tropische stranden. Zo vol cultuur, natuur, kleur en geur, dat je er weken kunt doorbrengen.  >> Mexico rondreis zelf samenstellen

Palenque behoort tot de belangrijkste archeologische plaatsen van de Maya's. Naast de talloze indrukwekkende bouwwerken is ook de omringende omgeving schitterend. In het Palenque National Park komen vele soorten flora en fauna voor. Dichtbij Palenque liggen enkele mooie watervallen zoals de Agua Azul en Misol-Ha.

Cancun is behoorlijk toeristisch, maar dat is natuurlijk niet zonder reden. De kust en het weer zijn schitterend. De liefhebber kan in Cancun heerlijk duiken, surfen en snorkelen in het azuurblauwe water. Cancun leent zicht uitstekend als relaxe afsluiting van een rondreis door Mexico.

Sfeer filmpjes Mexico

Wilt u weten wat u te wachten staat of zich alvast verlekkeren aan een filmpje over Mexico? We hebben enkele filmpjes voor u opgezocht. Klik...  >> filmpjes Mexico

Popocatépetl is een van de bekendste vulkanen van Mexico . Popocatépetl is de hoogste berg van het land. De wandeling naar de top is net iets makkelijker dan het uitspreken van de naam. Popocatépetl ligt zo'n 70 kilometer van Mexico-City en op de hellingen van de Popocatépetl vindt u interessante kloosters.

Taxco is een interessant stadje bekend als voormalige zilverstad. Ondanks dat veel zilvermijnen niet meer in gebruik zijn, is het nog steeds de belangrijkste bron van inkomsten voor de inwoners. De rijkdom van het zilver heeft de stad veel mooie gebouwen gebracht en ademt Taxco een heerlijk gezellige Mexicaanse sfeer.

Teotihuacán is fascinerend en behoort tot één van de vele objecten op de wereldergoedlijst. Groot voordeel van Teotihuacán is dat het relatief dichtbij Mexico City ligt. Teotihuacán is door verschillende culturen bewoond maar het zijn de Azteken die de grootste stempel op deze indrukwekkende plek hebben gedrukt.