Cuba

- Sfeer filmpje


Noord Amerika

  1. Canada
  2. Cuba
  3. Mexico
  4. Verenigde Staten

21 daagse rondreis door Cuba

Tijdens deze 21 daagse rondreis door Cuba begin je in Havana! Tijdens de reizen van Djoser door Cuba maak je kennis met de koloniale architectuur van Cuba en met salsa, rum en sigaren!  >> Bekijk deze reis

Rondreis door CubaRondreizen door Cuba is een geweldige ervaring. Cuba is het eiland van tropische stranden, muziek, oldtimers uit de fifties, sigaren, muziek, salsa, rum en mojito's, Ernest Hemingway. Maar ook het land van Castro, Che Guevara, de revolutie en economische embargo's. Cuba is het grootste eiland van de Caribbean en daardoor is ook in het binnenland een hoop te zien en te doen. Wat bij een rondreis door Cuba ook zal opvallen is de vrolijke en energieke bevolking.

In de groene binnenlanden van Cuba wordt vooral suikerriet en natuurlijk ook tabak verbouwd. Van het suikerriet wordt onder andere rum gemaakt en een bezoek aan een rumproeverij mag dan ook niet ontbreken tijdens een rondreis door Cuba. Hetzelfde geldt voor een bezoek aan een sigarenfabriek. U ziet met uw eigen ogen hoe de beroemde Havana's gerold worden. Rum en sigaren vormen geen slechte combinatie, zult u ontdekken!

De drie interessantste steden van Cuba zijn: Trinidad, Satiago de Cuba en natuurlijk de hoofdstad Havana. Vooral de oude centra van Trinidad en Havana zijn uniek en de koloniale gebouwen worden met hulp van UNESCO in stand gehouden. Het straatbeeld wordt opgefleurd door vrolijk gekleurde Amerikaanse oldtimers. Overal is muziek!

Varadero is plek in Cuba omringt door schitterende caribische stranden en vormt vaak een relaxe afsluiter van een leuke rondreis door Cuba. Maar er zijn talloze andere prachtige tropische stranden op Cuba vinden. Een echte aanrader is om gebruik te maken van "casas particulares". U slaapt dan voor een habbekrats bij een Cubaan in huis en maakt dan pas echt kennis met de warme en gepassioneerde Cubanen.


Cuba rondreis zelf samenstellen

Cuba, het land van sigaren, rum en salsa, blijft je verrassen. De romantiek van de koloniale steden wordt afgewisseld door tropische natuur ...  >> Rondreis Cuba zelf samenstellen

Havana

Havana is de bruisende hoofdstad van Cuba. Een prachtige stad in koloniale stijl. Op elke straathoek is muziek, mensen dansen. Het strand is valkbij. En oldtimers uit de jaren vijftig rijden nog door de straten.  >> Meer over Havana

Rum is voor Cubanen wat whisky is voor Schotten en whiskey voor de Ieren! Er zijn veel soorten, sterk variërend in prijs en kwaliteit. Het bekendste merk is Havana Club. Bacardi wordt allang niet meer op Cuba gemaakt en is een Amerikaans merk.

Hoe langer de rum gerijpt is op houten vaten, hoe duurder en lekkerder hij is. Oudere Rum drink je puur. Jonge rum wordt gebruikt voor mixdrankjes als de Cuba Libre (rum-cola-limoentje) of Mojito. Je moet niet verbaasd zijn als je op Cuba al vroeg op de dag een drankje met "iets er in" krijgt aangeboden. 

Je kunt meer leren over het proces van rum maken en rum proeven door één van de rumstokerijen op Cuba te bezoeken.

Pinar del Rio is een regio die bekend staat om tabaksplantages. Van alle tabak die in Cuba wordt geproduceert komt ruim 70 procent uit deze westelijk gelegen streek. Het kost daarom  geen moeite om een tabaksplantage te vinden waar je ingewijd wordt in de kunst van het tabak verbouwen, oogsten, drogen, rollen en roken.

Tijdens een wandeling door de plantages kan het zijn dat je een voor je ogen geriolde sigaar krijgt aangeboden!

Sfeer filmpjes Cuba

Alvast in de sfeer komen voor je reis door Cuba met wat bewegend beeld! Dan komt het swingende eiland een stuk beter over.  >> filmpjes Cuba

Hicacos is het tropische paradijs van Cuba. Hicacos is een 18 kilometer langerekt schiereiland in het noorden van Cuba. De stranden zijn hagelwit en de zee azuurblauw. U vindt er vele accommodaties direct aan het strand. Hicacos leent zich uitstekend voor relaxen, duiken en cocktails drinken.

Salsa is een dans die past in het klimaat en cultuur van Cuba. Bijna ieder resort biedt u de mogelijkheid om lessen te volgen. Maar wie een beetje avontuurlijk is ingesteld pakt een taxi naar de centra van Cuba's steden. Hier geniet en leert u pas echt genieten van al het moois dat salsa en Cuba te bieden hebben.

Viñales is een regio die zich kenmerkt door een prachtige bergachtige natuur. De vallei van Viñales is dermate bijzonder dat hij in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. In deze streek liggen tevens enkele kwalitatief hoogwaardige sigarenproducenten.