Verenigde Staten

- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Noord Amerika

  1. Canada
  2. Cuba
  3. Mexico
  4. Verenigde Staten
Rondreis > Noord Amerika > Verenigde Staten > Rondreis door Florida

Rondreis door Florida

Een rondreis door Florida is vooral voor gezinnen met kleineren kinderen een aanrader. Je reist door mooie natuur en gave steden. Daarbij kan je de vele pretparken van deze staat bezoeken. Het weer in Florida is heerlijk, de staat heeft niet voor niets de bijnaam "Sunshine State". Het is ook prettig rondreizen in Florida, de infrastructuur is top en de staat is goed ingesteld op toeristen.

Veel van de bezienswaardigheden liggen aan de kust van de Golf van Mexico. Voor een rondreis door Florida vlieg je trouwens op Miami. Vanuit Miami ga je vervolgens de staat verkennen. Vergeet niet enkele dagen in Miami zelf in te plannen en lekker op het strand bij te komen van de rondreis door Florida.
I: Miami is een gave stad. Het is hip, trendy, los, vrij, sexy, heerlijk weer en goed feesten. Geniet een paar dagen in Miami aan het strand en kom lekker bij van je rondreis door Florida.

B: De Everglades zijn een must tijdens een rondreis door Florida. Dit gigantische nationale park heeft een bijzonder ecosysteem en even bijzondere dier-, en plantensoorten.

C: Fort Myers ligt ten noordwesten van de Everglades, aan de Golf van Mexico. In de omgeving van Fort Myers vind je prachtige stranden, tropische eilandjes en bijzondere natuur. Een aanrader voor Fort Myers: ga zee kayakken vanuit Fort Myers Beach.

D: Homosassa Springs Wildlife State Park ligt boven Tampa. In dit park is de kans groot dat je de diersoort lamantijnen, alligators en bevers in het wild ziet.

E: Het Walt Disney World Resort is een gigantisch terrein met vier verschillende themaparken, shopping malls, resorts en waterparken. Breng i.i.g. twee dagen door in het Walt Disney World Resort.

F: Wie Orlando zegt, zegt pretparken. De drie grootste pretparken van de stad zijn SeaWorld, Universal Studio's en natuurlijk het Walt Disney World Resort.

G: Bij Cape Canaveral bevind zich de bekendste lanceerbasis van NASA, het Kennedy Space Center. Op het complex is een museum gevestigd en staan meer dan 30 raketten opgesteld, waaronder de gigantische Saturn V.

H: Jensen Beach is een relaxe kunstplaats. Je kan hier - en omringende stadjes en dropjes aan zee - prima een paar dagen lekker bijkomen en genieten van prachtige stranden en heerlijk water.

In het kader van "nu we er toch zijn" én wanneer vakantiedagen en budget het toelaten: reis vanuit Miami een paar dagen naar de Bahamas of Belize.