Home

  1. Afrika
  2. Azie
  3. Europa
  4. Noord Amerika
  5. Oceanie
  6. Zuid Amerika
  7. Antarctica
Rondreis > Reisnieuws > Rondreizen per cruise

Rondreizen per cruise

Een leuke manier van rondreizen is per cruise. Treed in de voetsporen van ontdekkingsreizigers als Columbus en vaar aan boord van een luxe cruiseschip de wereldzeeën over. De paradijselijke eilandjes als Bora Bora en Tahiti in Frans-Polynesië en de Komodo-eilanden liggen allemaal binnen handbereik. Kies je liever voor een rondreis dichter bij huis? Dan kun je kiezen voor een Middellandse Zee cruise naar Barcelona, Rome en Valencia.Vaar de wereld rond per cruise
De ontdekkingsreiziger Columbus wist het al: rondreizen per boot is dé perfecte manier om de wereld te ontdekken. Vooral tijdens een wereldcruise van Kras wacht een onvergetelijke rondreis langs indrukwekkende plekken. Stap in Amsterdam aan boord van het luxe cruiseschip en vaar richting Zuid-Amerika en Colombia, het Panamakanaal en Barbados. Bijkomen van al deze indrukken kan op een van eilandjes in Frans- Polynesië. Vooral Bora Bora in de diepblauwe Stille Oceaan is een droombestemming met een paradijselijk karakter. Op de poederwitte kun je weer opladen voor de cruise richting Sydney, Hongkong en de Komodo-eilanden.

Stedentrip en cruise in-één
Tijdens het rondreizen per cruise zal het je onderweg aan niks ontbreken. Met een zwembad op het bovendek, theater, bioscoop en een ruim wellnesscentrum zijn de dagen op zee absoluut niet saai. En terwijl het luxe cruiseschip naar de volgende bestemming vaart kun tijdens de kookworkshop alvast kennis maken met de lokale keuken. Zo maak je na een Middellandse Zee cruise ook thuis de lekkerste pasta’s en paella. Maar het draait in Zuid-Europa natuurlijk om de culturele steden. Rome, Barcelona, Venetië en Valencia zijn het stuk voor stuk waard om ontdekt te worden. En met pareltjes als het Colosseum en de Sagrada Familia komt het vakantiealbum zeker wel vol!

Treed in de vaarsporen van de Vikingen
Natuurliefhebbers opgelet! Ook in het noorden van Europa kun je een cruiserondreis maken. Tijdens de reis langs IJsland, Schotland, Groenland en de Faeröer Eilanden sta je eerste rang voor de mooiste natuurverschijnselen. Heel langzaam vaart het schip voorbij ruige kliffen, kletterende watervallen en schilderachtige vissersdorpjes. En vergeet ook de ijsschotsen bij de Groenlandse stad Qaqortoq niet, die je vanaf het bovendek van het cruiseschip kunt zien drijven.. Ooit waren deze wateren en eilanden het domein van de Vikingen. Tegenwoordig zijn orka's en walvissen hier de baas. Met een beetje mazzel spot je deze indrukwekkende dieren tijdens het rondreizen per cruiseschip door Noord-Europa!