Home

  1. Afrika
  2. Azie
  3. Europa
  4. Noord Amerika
  5. Oceanie
  6. Zuid Amerika
  7. Antarctica
Rondreis > Reisnieuws > Dit moet je doen in Thailand!

Dit moet je doen in Thailand!

Tijdens een rondreis door Thailand wil je natuurlijk zoveel mogelijk van het land en de cultuur zien. Kun jij dan ook wel wat originele tips gebruiken? In dit artikel lees je de 10 leukste activiteiten die je tijdens je rondreis kunt ondernemen. Van het wassen van olifanten tot het ondergaan van een echte Thaise massage en het ontdekken van de Thaise flora en fauna in de jungle! 
 

1. Volg een kookworkshop 

Aangezien Thailand bekend staat om zijn heerlijke keuken, is het tijdens je rondreis zeker de moeite waard om eens een kookworkshop te volgen. Naast dat een kookworkshop simpelweg een leuke en lekkere activiteit is, zul je eenmaal thuis je geliefden vast erg blij kunnen maken met je nieuwe recepten! 
 

2. Haal je PADI 

Heb je altijd al willen duiken? Dan is je rondreis hét moment om je PADI te halen. In Thailand is duiken relatief goedkoop, en je vindt er de mooiste duiklocaties. Je zult dus je hele vakantie optimaal plezier hebben van je pas gehaalde PADI! 
 

3. Ga gezellig olifanten knuffelen en wassen 

Van olifanten knuffelen en wassen krijg je sowieso een blij gevoel! Bovendien is het knuffelen en wassen van olifanten wel verantwoord en diervriendelijk, in tegenstelling tot het rijden op een olifant. Je kunt op verschillende plekken in Thailand olifanten knuffelen, wassen en er de leukste foto’s mee maken. 
 

4. Slaap in een rivierhuisje 

Tijdens je rondreis in Thailand moet je jezelf minstens één keer trakteren op een overnachting op een bijzondere plek. Een goed voorbeeld daarvan is het slapen in een prachtig rivierhuisje. Dit kan onder andere bij de River Kwai en Khao Sok NH. Welterusten! 
 

5. Ontdek Bangkok op de fiets 

Een van de leukste manieren om de Bangkok te ontdekken is ongetwijfeld op de fiets. Tijdens een georganiseerde fietstocht met gids kom jij oog in oog te staan met de lokale bevolking en zul je de stad van een compleet andere en minder toeristische kant zien. 
 

6. Snorkel met (vriendelijke) haaien 

Snorkelen wordt een stuk spannender als je het voor de kust van Koh Phi Phi doet. Daar heb je namelijk de mogelijkheid om tussen de (vriendelijke) haaien te snorkelen! Durf jij het aan? 
 

7. Eet bij een kraampje op de straat 

Je rondreis is pas compleet als je een aantal lokale gerechten hebt uitgeprobeerd bij eetkraampjes op straat. Proef bijvoorbeeld eens de beroemde fried rice en phad thai. Vergeet ook niet te genieten van de heerlijke verse fruitsmoothies en kokosmelk die je in Thailand veel tegenkomt! 
 

8. Neem een heerlijke Thaise massage 

Aangezien een rondreis behoorlijk vermoeiend is, is een goede Thaise massage zeker wel welkom! Je kunt de massage ondergaan op het strand, of eventueel in je hotel als je behoefte hebt aan wat meer rust en privacy. 
 

9. Verblijf op een bounty eiland 

Thailand telt ontzettend veel prachtige bounty eilanden. Voorbeelden hiervan zijn onder andere Koh Phi Phi, Koh Lanta, Koh Tao, Koh Samui en de Similan Eilanden. Naast dat het bezoeken van een bounty eiland waarschijnlijk wel op je bucket list staat, is het natuurlijk ook heerlijk om straks het thuisfront jaloers te kunnen maken met de mooiste foto’s! 
 

10. Trek de jungle in 

Thailand staat onder andere bekend om haar prachtige nationale parken en jungle. Het zou dan ook zonde zijn als je deze bestemmingen tijdens je rondreis zou overslaan. In onder andere de jungle vanuit het noorden van Chiang Mai, het nationaal park Khao Yai bij Bangkok en het nationaal park Khao Sok kun je genieten van de flora en fauna die Thailand rijk is.