Verenigde Staten

- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Noord Amerika

  1. Canada
  2. Cuba
  3. Mexico
  4. Verenigde Staten
Rondreis > Noord Amerika > Verenigde Staten > Rondreis door Noord West Amerika

Rondreis door Noord West Amerika

Een rondreis door het noord westen van Amerika kan twee dingen betekenen. Of je bent op zoek door een reis door Californie of je zoekt het ook hogerop richting Oregon en Washinton State (Pacific NorthWest). Een rondreis door Noord west Amerika staat vooral in het teken van prachtige natuur. De mensen in dit gedeelte van Amerika zijn relax en gastvrij.

Onze tip: begin je rondreis West Amerika in San Francisco en rij vervolgens noordwaards richting Seattle. Zo pak je een top gedeelte van Californië mee én zie je al het moois wat de Pacific NorthWest te bieden heeft.

Twee weken is te kort voor een rondreis door Noord West Amerika. Wanneer je zo ver reist en geld aan vliegticket(s) besteedt, blijf hier dan zeker 3 of 4 weken. Haal het maximale uit je reis. Slapen kan in het vliegtuig terug naar huis.

Het Redwoods National Park is een indrukwekkend bosgebied, grenzend aan de Pacific Ocean. Het park is vooral bekend om de gigantische sequoia bomen. Een prima eerste stop na San Francisco.

Crater Lake is het mooiste nationale park in de staat Oregon. Zoals de naam doet vermoeden is een kratermeer de grootste trekpleister van het park.

Olympic National Park behoort tot de mooiste nationale parken van Washington State. Het bosgebied bestaat uit gematigd regenwoud. Breng zeker een bezoek aan de stranden bij La Push.

Seattle is als stad niet enorm boeiend. Niet dat de stad niet leuk is, maar in de omgeving van Seatlle is zo veel moois te vinden dat je beter daar je tijd aan kan besteden. Gebruik Seattle daarom als uitvalsbasis.

De San Juan Islands liggen op 3 uur van Seattle. Deze prachtige eilanden liggen onder de rook van Vancouver Island en bieden een goede mogelijkheid om orca's in het wild te spotten.

Mount Rainier NP ligt ten zuidwesten van Seattle. Dit nationale park wordt gekenmerkt door prachtige bergen, rivieren, bossen en gletsjers. Uitermate geschikt voor een mooie hike!

Het North Cascades National Park ligt in het Noorden van Washington State. Het woeste berglandschap is uitermate geschikt voor wandelingen en andere outdoor activiteiten. De bekendste wandeling is die naar Cascade Pass.

Glacier National Park ligt in de staat Montana aan de grens met Canada. Het is best een stuk rijden, maar dit indrukwekkende landschap is de moeite zeker waard. Meer informatie op de site van Glacier National Park.