Verenigde Staten

- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Noord Amerika

  1. Canada
  2. Cuba
  3. Mexico
  4. Verenigde Staten
Rondreis > Noord Amerika > Verenigde Staten > Rondreis door Oost Amerika

Rondreis door Oost Amerika

Een rondreis door het oosten van de Verenigde Staten voert langs mooie natuur. Toch zal een rondreis door het oost Amerika vooral in het teken staan van het bezoeken van indrukwekkende steden zoals Washington DC, Boston en natuurlijk New York.

Laat je ook overweldigen door de walvissen voor de kust, geniet van historische plaatsen, bezoek musea, nationale parken en beleef de gastvrijheid en positieve spirit van de Amerikanen. Wanneer je lekker aan het strand wil bijkomen van je rondreis door het oosten van Amerika, reis dan door naar Florida. Je kan de  rondreis door Oost Amerika ook uitbreiden door verder noordwaarts naar Canada of westelijk naar de Great Lakes/Midwest te trekken.

De Indian Summer valt in oktober. De herfst is een uitstekend jaargetijde om de binnenlanden van Noord Oost Amerika te verkennen. De temperatuur is aangenaam en de vele uitgestrekte bossen kleuren prachtig rood en geel. Het geeft je hele rondreis door Oost Amerika letterlijk een mooi tintje.

Washington D.C. is groots. De National Mall, het Capitool, Washington Monument, de parken en natuurlijk het Witte Huis zijn allemaal overweldigend. Washington D.C. heeft een enorme schat aan musea waarvan de National Gallery of Art echt een must is.

New York is de absolute higthlight van een rondreis door het oosten van Amerika. De stad heeft een bijzondere vibe en enorm veel bezienswaardigheden. Veel informatie over New York staat op deze site.

Boston is een zeer Europees aandoende stad. De stad is rijk en een belangrijk universitair centrum (o.a. Harvard). Struin door het oude centrum en bezoek de USS Constitution. Boston is ook helemaal sport-gek. Kijk of je een kaartje voor de Red Sox of Celtics kan bemachtigen.

Stellwagen Bank National Marine Sanctuary ligt voor de kuststrook tussen New York en Boston. In dit stuk Atlantische Oceaan zwemmen nog walvissen. Je kan de dieren zien vanaf een boot. Dat regel je eenvoudig bij een van de operators bij Cape Cod. Cape Cod is trouwens ook de plek waar de eerste kolonisten aan land kwamen.

Philadelphia (Philly) wordt vaak overgeslagen omdat het op weg van DC naar New York ligt. Maar breng 1 dag in deze stad door en bezoek de historische Independence Hall en de American Academy of Arts and Sciences.

Niagara Falls liggen op de grens met Canada. Deze watervallen zijn goed te bezichtigen van de kant of met een speciale boot vanaf het water. Vooral de Horseshoe Falls zijn indrukwekkend.