Verenigde Staten

- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Noord Amerika

  1. Canada
  2. Cuba
  3. Mexico
  4. Verenigde Staten
Rondreis > Noord Amerika > Verenigde Staten > Rondreis door Californie

Rondreis door Californie

Californië is de grootste staat (10x Nederland) van Amerika en kenmerkt zich door een enorme diversiteit. Alle ingrediënten voor een geslaagde rondreis zijn in Californië aanwezig. In Californië ski je de ene dag van mooie piste naar beneden en de volgende dag sta je midden in de woestijn.

Californie heeft interessante steden zoals San Francisco én oude goudzoekersstadjes waar de tijd volledig heeft stilgestaan. De chaos in Los Angeles staat in schril contrast met de wijngaarden van Wine Country. De Pacific Ocean heeft natuurlijk ook een grote aantrekkingskracht met haar vele mooie stranden.
A

Los Angeles is niet de leukste stad van Amerika, maar toch zeker 1-2 daags bezoek waard. Rij over Rodeo Drive, door Beverly Hills, Hollywood en als het je lukt een kaartje te bemachtigen: de LA Lakers.

B & C

Death Valley en Mojave National Preserve zijn indrukwekkende woestijnen. Vooral Mojave National Preserve is goed in je rondreis te plannen. Je rijdt er op weg naar Las Vegas praktisch langs.

D

Las Vegas ligt in de staat Nevada maar dicht tegen de grens met Californië. Vegas vormt voor veel rondreizen door Californië daarom wel een vast onderdeel. Las Vegas is één grote knotsgekke bende waar niet is wat het lijkt. Een must als je in de buurt bent.

E

De Grand Canyon ligt niet in Californie, maar oostelijk van Las Vegas. Toch is de Grand Canyon goed in te plannen bij een rondreis door Californie en absoluut een highlight. Loop over de Skywalk boek een gids voor een wandeling of maak een helicoptervlucht.

F

De Pacific Coast Highway voert je grofweg van Los Angeles naar het zuidelijker gelegen San Diego. Het is een prachtige kustweg en goed als 1-daagse activiteit in te plannen.

G

Yosemite mag eigenlijk niet ontbreken op je rondreis door Californie. De gigantische Sequoia bomen, de vele watervallen en indrukwekkende bergen als El Capitan van Yosemite moet je gezien hebben.

H

Combineer Santa Rosa met de prachtige wijngaarden van Californië. Bezoek een wijngaard en laat je inwijden in de kunst van het wijnmaken. Santa Rosa en de wijngaarden liggen in Wine Country, ten noorden van San Francisco.

I

San Francisco behoort tot de leukste steden van Amerika. De stad heeft een zeer multiculturele samenstelling en voor Amerikaanse begrippen historische trekpleisters zoals Alcatraz. Rij met je rental over the Golden Gate, bezoek het gigantische Chinatown en geniet van de sfeer in deze gave stad.