Verenigde Staten

- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Noord Amerika

  1. Canada
  2. Cuba
  3. Mexico
  4. Verenigde StatenRondreis Alaska

Sportief en avontuurlijk rondreizen door Alaska. Een rondreis in kleine groep. Er wordt gewandeld en kajakken op de mooiste plekjes van Alaska, zoals in het Denali NP bij Kena Schiereiland. Trekt u de stoute wandelschoenen aan?  >> Kamperen op Alaska met Beluga Adventures

Rondreis door Alaska

Ontdek tijdens je rondreis door Alaska de pure wildernis van dit prachtige en gevarieerde land.

Uitgestrekte landschappen met gletsjers, bergen, regenwouden, fjorden, taiga’s en toendra’s wisselen elkaar af. Daarnaast heeft het land zo’n drie miljoen meren en is het de thuishaven van de hoogste berg van Noord-Amerika. De winters in Alaska zijn koud, donker en met veel sneeuw, maar in de zomer gaat daarentegen nooit de zon onder en is de temperatuur zo’n 20 graden Celsius.

Een hoogtepunt van Alaska zijn natuurlijk de prachtige dieren, die je van dichtbij in hun natuurlijke en grenzeloze leefomgeving kunt observeren. Onder andere walvissen, orka’s, de zalm, zeeotters en zeeleeuwen leven in de wateren van Alaska. Op het land zie je de grootste beren, waaronder de grizzlybeer, en elanden ter wereld. In sommige gebieden leven zelfs meer beren dan mensen.

Ook adelaars en de opvallende papegaaiduikers kun je in Alaska spotten. Er zijn meerdere natuurparken die je middels speciale shuttlebussen, per boot of per vliegtuig kunt ontdekken.

Wie op avontuurlijke wijze wil genieten van indrukwekkende natuur en wildlife is in Alaska aan het juiste adres. Een rondreis door Alaska is een prachtige en onvergetelijke ervaring.


Rondreizen door Alaska vanaf € 1840

Het kan niet anders of de schoonheid en harmonie van de ongerepte wildernis van Alaska en de pioniersgeest van haar bewoners laat een diepe indruk bij u achter.  >> Reizen naar Alaska

Het Chugachgebergte

Het Chugachgebergte in het zuiden van Alaska is ongeveer 500 km lang. Door de ligging van het gebergte aan de Golf van Alaska ligt er altijd veel sneeuw. De bergen zijn beschermd doordat ze binnen de natuurgebieden Chugach State Park en Chugach National Forest vallen. Het Chugachgebergte en Anchorage zijn populaire bestemming voor buitensport. De "World Extreme Skiing Championships" worden gehouden in het Chucach gebergte bij Valdez.

Goudkoorts

Toen in 1896 goud werd gevonden in Canada, vlakbij de grens met Alaska, begon de grootste goudkoorts die de wereld tot op dat moment had gekend. Duizenden goudzoekers trokken naar het gebied op zoek naar rijkdom. De typische goudstad Skagway (A) vormt een interestante stop tijdens je rondreis. Stap hier op de befaamde White Pass Train, die nog uit de 18e eeuw dateert.

Glacier Bay

De prachtige natuur van Alaska wordt internationaal erkend. Zo hebben natuurgebieden als Glacier Bay (B), Wrangell-St. Elias, Kluane en Tatshenshini-Alsek een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gekregen. Deze fascinerende gebieden bestaan onder andere uit hoge besneeuwde bergen, baaien, meren en spectaculaire gletsjers. Het wildlife is er al net zo bijzonder.


De hondenslee

Een eeuwenoude traditie in Alaska is het gebruik van honden als vervoersmiddel. Karren en sleeën aangedreven door één of meerdere honden, wordt ook wel “mushing” genoemd. Sinds 1972 is het tevens de officiële sport van Alaska. Tijdens je rondreis door Alaska mag een tocht met een hondenslee zeker niet ontbreken op je programma.


Juneau

In het zuidoosten van Alaska, verscholen tussen twee bergen, ligt de hoofdstad; Juneau. De stad is enkel bereikbaar per boot of vliegtuig en heeft een haven met diverse winkels en restaurantjes. Iets buiten de stad kun je één van de meest begaanbare gletsjers ter wereld; de Thomas Menenhall, bezichtigen. Vanuit de stad kun je ook een excursie ondernemen naar het natuurrijke Glacier Bay.

"Echte" mensen

De meerderheid van de bevolking van Alaska bestaat uit Amerikanen die ruimte en vrijheid opzochten. Ze zijn voornamelijk aan de grens gaan wonen. In het binnenland vind je echter nog authentieke indianendorpen. Langs de westelijke en noordelijke kust leven de originele bewoners die zichzelf “Inuït”, oftewel “de echte mensen” noemen. Verschillende eskimostammen leven hier al duizenden jaren volgens hun eigen tradities.

Indianendorpen

De meeste indianendorpen zijn enkel bereikbaar per vliegtuig en de bewoners zijn niet zo gesteld op bezoekers. Vooraf dien je toestemming te krijgen van de dorpsoudsten. De plaatsen Barrow en Nome kun je wel makkelijk bezoeken en kun je kennismaken met de nog echt traditionele indianencultuur. Voor meer afgelegen dorpen, zoals Savoonga en Kaktovik is bezoek van buitenaf minder gebruikelijk en heb je een avontuurlijke(re) instelling nodig.

Fairbanks

De tweede stad van Alaska was vroeger een echte goudstad, maar inmiddels een universiteitsstad. De stad omsingeld de Chena River, dat perfect is voor een leuke boottocht. Je kunt er de El Dorado goudmijn bezoeken, wandelen door Georgeson Botanical Garden en Pioneer Park of ontspannen in de Chena Hot Springs. Het is tevens een perfecte locatie om het bijzondere noorderlicht mee te maken.

Denali National Park

In dit natuurpark vind je de hoogste berg van heel Noord-Amerika, de ruim 6.000 meter hoge Mount McKinley. De berg heeft de bijnaam “Denali”, dat ook wel “de grote” betekent. De berg kan beklommen worden, maar is niet zonder gevaar. In het park zie je schitterende wildlife, met ondermeer grizzlyberen, elanden, wolven en kariboes.