Wales

- Highlights


Europa

  1. Denemarken
  2. Duitsland
  3. Engeland
  4. Finland
  5. Frankrijk
  6. Griekenland
  7. Groenland
  8. Hongarije
  9. Ierland
  10. IJsland
  11. Italie
  12. Kroatie
  13. Luxemburg
  14. Noorwegen
  15. Oostenrijk
  16. Portugal
  17. Schotland
  18. Sloveniƫ
  19. Spanje
  20. Tsjechie
  21. Wales
  22. Zweden
  23. Zwitserland
Rondreis > Europa > Wales > Evenementen in Wales

Evenementen in Wales

In Wales is het hele jaar door van alles te doen, er zijn in de zomer allerlei leuke muziekfestivals en in de winter worden er sfeervolle kerstmarkten georganiseerd.

Evenementen in Noord-Wales

Om een beeld te krijgen van de Welshe levenswijze kun je één van de vele evenementen bijwonen. Een voorbeeld is de International Musical Eisteddfod (zie foto), dat iedere zomer in Llangollen wordt gehouden. Dit gigantische muziek- en dansfestival trekt deelnemers van over de hele wereld.

Een ander bijzonder evenement is het Wakestock Festival op het schiereiland Lleyn, met een opvallende combinatie van live muziek en de watersport wakeboarding.

Evenementen in Zuidwest-Wales

In Swansea kun je bijna het hele jaar terecht voor leuke evenementen; Swansea Bay Summer Festival, Wales Rally G.B., Swansea Market Food Festival, Dylan Thomas Festival en sfeervolle kerstmarkten. In Pembrokeshire wordt jaarlijks de rijke visvangst van het gebied gevierd tijdens de Pembrokeshire Fish week. Er worden dan zeebanketevenementen, riviertochten en kookdemonstraties gehouden. In augustus wordt in Brecon Town het internationaal erkende jazz festival van Wales georganiseerd, waar bekende jazz iconen het podium betreden.

Evenementen in Zuidoost-Wales

Elvis still alive! Tenminste, dat is hij zeker wel in de plaats Porthcawl! Jaarlijks wordt in september hier het grootste Elvisfestival van Europa gehouden. Tijdens dit festival komen fans van “The King” vanuit de hele wereld samen. Je kunt er getuige zijn van onder meer honderden imitaties en ook staan diverse award-shows op het programma.