Wales

- Highlights


Europa

  1. Denemarken
  2. Duitsland
  3. Engeland
  4. Finland
  5. Frankrijk
  6. Griekenland
  7. Groenland
  8. Hongarije
  9. Ierland
  10. IJsland
  11. Italie
  12. Kroatie
  13. Luxemburg
  14. Noorwegen
  15. Oostenrijk
  16. Portugal
  17. Schotland
  18. Slovenië
  19. Spanje
  20. Tsjechie
  21. Wales
  22. Zweden
  23. Zwitserland
Rondreis > Europa > Wales > Rondreis door Zuidoost-Wales

Rondreis door Zuidoost-Wales

Zuidoost-Wales is een aangename regio voor het maken van een rondreis. Met de moderne hoofdstad van Wales in haar bezit; Cardiff, is Zuidoost-Wales dichter bevolkt dan de andere delen van Wales. Maar je vind er eveneens gevarieerde landschappen, een prachtige kustlijn en charmante dorpjes. Een scala aan bijzondere historische overblijfselen tonen de spraakmakende geschiedenis.

Naast er heerlijk te kunnen ontspannen valt er dus ook genoeg te beleven in Zuid-oost Wales. Kastelen bezoeken, grotten verkennen, wandelen, fietsen, dieren spotten of paardrijden, het kan er allemaal! Paragliden is er ook erg populair, want Zuid-oost Wales beschikt over de beste sites voor de spannende outdoorsport. Wie wilt golfen in Wales, is in het Zuid-oostelijke deel ook absoluut op het juiste adres. Monmouthshire en Newport hebben misschien wel de beste golfbanen in heel Wales!


Nationaal park

In de ruige berglandschappen van Brecon Beacons National Park vind je het hoogste punt van Zuid-oost Wales; Pen-Y-Fan op bijna 900 meter hoogte. Schilderachtige dorpjes, oude kastelen en diverse watervallen kenmerken het park. De Henryd waterval van 27 meter hoog is een aanrader. Je kunt in Brecon Beacons mountainbiken, wandelen, paardrijden, maar ook zeilen, windsurfen, kanoën en vissen behoren tot de mogelijkheden. Voor echte dare-devils zijn het beklimmen van de rotsen, het klauteren erdoorheen (caving genaamd), deltavliegen of kamperen in het park leuke opties.


Wye Vallei

De prachtige bosrijke Wye Valley is uitgeroepen als officieel “gebied met buitengewone natuurlijke schoonheid”. Leuke dorpjes zijn Chepstow en Tintern. Het gebied wordt gekenmerkt door hoge ruïnes van een eeuwenoude abdij. De vallei is daardoor al jarenlang een inspirerend oord voor schilders en dichters. Wandelliefhebbers kunnen de Wye Valley Walk volgen, een 218 kilometer voetpad die ondermeer deze schilderachtige vallei passeert.


Forten, kloosters en kastelen


In het Zuid-oost Wales zie je nog een groot aantal Romeinse bouwwerken terug. Het imposante amfitheater in Caerleon (foto) is er daar één van. Het is het best bewaarde amfitheater van heel Groot-Brittannië. In het plaatsje Raglan, vlakbij Cardiff vind je het romantische Castle Coch. Dit kasteel is dankzij haar indrukwekkende uitstraling vaak decor geweest voor grote films, zoals Robin Hood.


Industriële Revolutie

De beroemde valleien die een grote rol speelden in de industriële revolutie van Wales liggen ten noorden van Cardiff. De mijnen zijn er tegenwoordig niet meer, maar in het Rhondda Heritage Park in Trehafod vind je nog veel bijzondere historische overblijfselen. In het Big Pitt National Coal Musem in de plaats Blaenavon, dat inmiddels is uitgeroepen als Werelderfgoedlocatie, kun je zelfs een oude mijn afdwalen om zelf te beleven hoe men vroeger leefden en werkten in de mijnen.