Wales

- Highlights


Europa

  1. Denemarken
  2. Duitsland
  3. Engeland
  4. Finland
  5. Frankrijk
  6. Griekenland
  7. Groenland
  8. Hongarije
  9. Ierland
  10. IJsland
  11. Italie
  12. Kroatie
  13. Luxemburg
  14. Noorwegen
  15. Oostenrijk
  16. Portugal
  17. Schotland
  18. Sloveniƫ
  19. Spanje
  20. Tsjechie
  21. Wales
  22. Zweden
  23. Zwitserland
Rondreis > Europa > Wales > Rondreis door Zuidwest-Wales

Rondreis door Zuidwest-Wales

Zuidwest-Wales is een enorm veelzijdig, wat het tot een zeer uitdagende bestemming voor een rondreis maakt. Je vindt er bergen, valleien, zandstranden en zoutmoerassen, maar ook de grote stad Swansea, verschillende kastelen en pittoreske dorpjes. Voor liefhebbers van natuur en buitenactiviteiten is het ook zeker de moeite waard het kustgebied en tevens national park Pembrokeshire of het schiereiland Gower te bezoeken tijdens de rondreis door Zuid-west Wales.

Strandontspanning, actief in de natuur of culturele bezoeken het kan allemaal tijdens een rondreis door het adembenemende Zuid-west Wales!


Swansea

Swansea is een levendige, maritieme stad en de op één na grootste stad van Wales. Het staat bekend om de mooie zandstranden en als geboorteplaats van de actrice Catherina Zeta Jones. In het Swansea museum, het oudste museum van Wales, krijg je een kijkje in het interessante verleden van de stad. Ook het National Waterfront Museum, dat een grote botenverzameling tentoonstelt is een leuke attractie. Het laat je ook kennis maken met de industriële ontwikkeling van de stad.


Evenementen

In Swansea kun je bijna het hele jaar terecht voor leuke evenementen; Swansea Bay Summer Festival, Wales Rally G.B., Swansea Market Food Festival, Dylan Thomas Festival en sfeervolle kerstmarkten. In Pembrokeshire wordt jaarlijks de rijke visvangst van het gebied gevierd tijdens de Pembrokeshire Fish week. Er worden dan zeebanketevenementen, riviertochten en kookdemonstraties gehouden. In augustus wordt in Brecon Town het internationaal erkende jazz festival van Wales georganiseerd, waar bekende jazz iconen het podium betreden.


Nationaal park

Natuurliefhebbers kunnen hun ogen uitkijken in het nationale park van Zuid-west Wales. Pembrokeshire National Park is namelijk het enige kustpark van Wales. De prachtige stranden worden geregeld uitgeroepen als beste van Groot-Brittanië. Vanuit Pembrokeshire kun je ook een trip maken naar één van de mooie eilanden Skomer of Caldey, waar je fantastisch kunt wandelen en surfen.


Carmarthenshire

Carmarthenshire is een graafschap rijk aan forten, kastelen en tuinen. Carreg Cennen Castle is een prachtig voorbeeld. Het is gebouwd op een steile kalkstenen rots, een kleine 100 meter boven de rivier Cennen. De Nationale Botanische Tuin van Wales is de oudste botanische tuin van Groot-Brittannië en heeft de meest zeldzame planten ter wereld in haar bezit. De graafschap staat verder bekend om de liefde voor sport; van rugby tot voetbal en van fietsen tot surfen.


Schiereiland

Tijdens je rondreis door Zuid-west Wales is een bezoek aan het frisse schiereiland Gower een leuke afwisseling. Het werd in 1956 als eerste in Groot-Brittannië officieel uitgeroepen als “gebied met buitengewone natuurlijke schoonheid”. Unieke stranden en kliffen volgen elkaar op langs de 22 kilometer zuidkust van het schiereiland.