Spanje

- Vaccinaties
- Visum
- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Europa

 1. Denemarken
 2. Duitsland
 3. Engeland
 4. Finland
 5. Frankrijk
 6. Griekenland
 7. Groenland
 8. Hongarije
 9. Ierland
 10. IJsland
 11. Italie
 12. Kroatie
 13. Luxemburg
 14. Noorwegen
 15. Oostenrijk
 16. Portugal
 17. Schotland
 18. Sloveniƫ
 19. Spanje
 20. Tsjechie
 21. Wales
 22. Zweden
 23. Zwitserland
Rondreis > Europa > Spanje > Rondreis Andalusie

Rondreis Andalusie

Een rondreis door Andalusie voert u langs indrukwekkende landschap, mooie natuur, fantatische steden en uniek leuke dorpjes. Andalusie heeft ook een heerlijk warm klimaat. Wie extreme hitte wilt vermijden doet er goed aan Andalusie in het voor-, of najaar te bezoeken. Voor liefhebbers van lekker eten stelt zeker niet teleur! Hieronder vindt u enkele tips voor een rondreis door Andalusie.
A-J Sevilla is den imposante hoofdstad van Andalusie. De geschiedenis van de stad gaat terug tot de Oude Grieken. De stad barst van de bezienswaardigheden waarvan de Maria de la Sede en Alcázar de bekendste zijn.

B. De Costa de la Luz is een stuk rustiger en authentieker dan de Costa del Sol. Hier vindt u rustige dorpjes waar het leven net even wat trager gaat dan de rest van Europa. Heerlijk weer, mooie stranden en prachtige eten bieden een goede mogelijkheid om bij te komen van uw rondreis.

C. De Costa del Sol is een populaire regio en staat synoniem voor strandvakantie. Een grote verschijdenheid aan accomodaties, golfbanen, restaurants, clubs en natuurlijk grote resorts bieden alles voor een ontspannen verblijf.

D. Almería is een klein interessant stadje aan zee. Hier vindt u rust, heerlijk eten en strand. Het Arabische fort Alcazaba is de bekendste bezienswaardigheid van de stad.

E. Cabo de Gata is een bijzonder natuurgebied. De Cabo de Gata is ontstaan door vulkanische activiteiten van twee vulkanen. De vulkanen zijn al lang niet meer actief en erosie heeft in duizenden jaren voor een uniek landschap gezorgd.

F. Tabernaswoestijn is bereikbaar vanuit het dorpje Tabernas en behoort tot een van de weinige woestijnen op het continent Europa. Een unieke kans om dit bijzondere landschap te aanschouwen.

G. Granada is een schitterend gelegen stad. Granada ligt namelijk aan de voet van de Sierra Nevada en in de stad vind u vele bezienswaardigheden uit de tijd van de Moren. Een bezoek aan het Alhambra is een must.

H. Sierra Nevada betekent Witte Bergen in het Spaans. De Sierra Nevada is een uniek gebergte. Vooral de aanwezigheid van sneeuw in de toch warme regio Andalusie zorgt voor een prachtig plaatje. U kunt hier prima een dag of twee gaan wandelen!

I. Córdoba vormt samen met Granada en Sevilla belangrijkste steden van Andalusie. Het hele prachtige historische centrum van Córdoba staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U vindt hier sporen van de Romeinen Byzantijnen, Moren en Katholieken.