Noorwegen

- Highlights
- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Europa

 1. Denemarken
 2. Duitsland
 3. Engeland
 4. Finland
 5. Frankrijk
 6. Griekenland
 7. Groenland
 8. Hongarije
 9. Ierland
 10. IJsland
 11. Italie
 12. Kroatie
 13. Luxemburg
 14. Noorwegen
 15. Oostenrijk
 16. Portugal
 17. Schotland
 18. Sloveniƫ
 19. Spanje
 20. Tsjechie
 21. Wales
 22. Zweden
 23. Zwitserland

StopsOslo


Oslo is de bruisende hoofdstad van Noorwegen en de ideale locatie om tijdens je rondreis cultuur en natuur te combineren. Oslo is namelijk een uitstekend vertrekpunt voor een wandeling door de het fjord en de prachtige bossen die de stad omringen, maar je kunt hier ook cultuur snuiven in indrukwekkende musea. De sfeervolle restaurants, talloze winkeltjes en het gezellige uitgaansleven maken een bezoek aan deze leuke stad af!


Tips voor Oslo


Bewonder de architectuur van het Operahuis:
Het Operahuis van Oslo maakt op veel toeristen diepe indruk door de prachtige architectuur. Je kunt hier natuurlijk een opera- of balletvoorstelling bezoeken, maar je kunt ook alleen een rondleiding door het gebouw krijgen.

Bezoek de grootste kunstcollectie van Noorwegen:
In het Nationaal Museum voor Kunst, Architectuur en Design vind je de grootste kunstcollectie van Noorwegen. Eén van de topstukken die je in dit museum kunt bewonderen is het bekende schilderij ‘De Schreeuw’ van Edvard Munch.

Maak kennis met de Vikingen:
De Vikingen zijn de bekende voorouders van de Noren. Het Viking Museum neemt je mee terug in de tijd en toont onder meer twee indrukwekkende (gereconstrueerde) Vikingschepen.