Italie

- Sfeer filmpje


Europa

 1. Denemarken
 2. Duitsland
 3. Engeland
 4. Finland
 5. Frankrijk
 6. Griekenland
 7. Groenland
 8. Hongarije
 9. Ierland
 10. IJsland
 11. Italie
 12. Kroatie
 13. Luxemburg
 14. Noorwegen
 15. Oostenrijk
 16. Portugal
 17. Schotland
 18. Slovenië
 19. Spanje
 20. Tsjechie
 21. Wales
 22. Zweden
 23. Zwitserland
Rondreis > Europa > Italie > Rondreis door Toscane

Rondreis door Toscane

Geniet van een rondreis door Toscane. Hier komt de renaissance tot leven en beleef je la dolce vita. Toscane staat synoniem voor heerlijke chianti wijnen, lanen met ranke cipressen, een heerlijke keuken, eeuwenoude dorpscentra en muziek van onder andere Bocelli. In totaal telt geheel Toscane zo'n 120 natuurgebieden, zandstranden en natuurlijk de prachtige steden als Florence, Sienna, Pisa en Lucca.


Rondreizen door Toscane vanaf € 263,-

De rondreizen van Rebel Travel naar Toscane: een van de bekendste en mooiste streken van Italië. Waar cultuur en natuur een prachtige afwisseling geven aan deze schitterende reizen.  >> www.rebeltravel.nl


A. Florence
B. Lucca
C. Pisa
D. Siena
E. Elba
F. San Gimignano
G. Montepulciano


Verfijnde kunst

Typerend voor Toscane zijn natuurlijk de prachtige kunstschatten en monumenten overgebleven uit de Middeleeuwen en de Renaissance. Toscane is net één groot openluchtmuseum, waar je niet snel uitgekeken raakt. Werk van kunstenaars als Dante, Da Vinci, Michelangelo, Giotto en Donatello vind je terug in bijna elk dorp of stad.


Boerenkeuken

De Toscaanse keuken heeft vergeleken met andere regio’s wat meer weg van een boerenkeuken. Er wordt gebruik gemaakt van de beste ingrediënten en een pure bereidingswijze. De Toscaanse keuken wordt geroemd om de bistecca alla fiorentina, een biefstuk van chianina-runderen. En net als in de andere streken speelt de keuken in Toscane een centrale rol in de cultuur van de Italianen.


Florence

Florence, beter bekend als Firenze, is een stad die tijdens een rondreis door Toscane niet mag ontbreken. In het oude centrum vind je enorm veel bezienswaardigheden zoals de Santa Croce, Ponte Vecchio, de Dom, de Palazzo Vecchio en de Uffizi galerij. Daarnaast kan je in Florence goed shoppen en je zeker vermaken in de gezellige cafeetjes en restaurantjes.

Kaart van Toscane


Beroemde wijnen

De vele uitgestrekte wijngaarden kenmerken het schilderachtige Toscaanse landschap. Het aanbod wijn dat in Toscane geproduceerd wordt is vandaag de dag nog altijd groot, divers en van hoge kwaliteit. Bijvoorbeeld de streek Chianti, ten zuiden van Florence, staat internationaal bekend om zijn productie van de heerlijke Chianti wijnen. Tussen de landerijen van Toscane, liggen overal wijnhuizen waar liefhebbers ze ook nog eens kunnen proeven.


Boneneters

De Toscanen hebben een voorliefde voor bonen en dit zie je goed terug in hun keuken. Er wordt dan ook door de rest van Italië een beetje de gek met hen gestoken met de bijnaam ‘Magiafagioli’, oftewel ‘boneneters’. Tuinbonen worden enkel in het voorjaar gebruikt. De verse of gedroogde witte bonen: toscanelli, cannellini en zolfini worden het hele jaar door gegeten.


Romantische rondreizen door Toscane!

Verdwalen op weggetjes langs wijngaarden en olijfbomen. De romantische routes door deze streek brengen u van Noord- naar Zuid-Toscane via Florence, Greve en Siena.  >> Bekijk de rondreizen van Pharos

Lucca

Lucca behoort tot de mooiste steden van Toscane. Het is er iets minder druk dan Florence en Pisa. De stad is geheel ommuurd en deze stadsmuren zijn nog helemaal intact, waardoor de stade een bijzondere sfeer uitademt. Je vindt in Lucca onder andere de Duomo di San Martino en Piazza Anfiteatro, een plein dat vroeger een amfitheater was.

Kaart van Toscane


Afwisselende natuur

Naast de landschappen met glooiende wijnheuvels en olijfgaarden, de karakteristieke rechte cipressen en smalle landweggetjes biedt Toscane nog meer natuurschoon. In het noorden vind je de Toscaanse Riviera, maar ook de bergen van de Apennijnen en het natuurpark Orecchiella, dat voor wandelaars echt een must is. Het zuiden beschikt over kale kleiheuvels met een aantal tarwevelden. En in het westen vind je onder andere een ongerepte kustlijn met mooie kiezel- en zandstranden.


Olijfolie

De vele olijfbomen zijn niet weg te denken uit het Toscaanse landschap. Olijfolie is dan ook misschien wel het belangrijkste ingrediënt in de Toscaanse keuken. En niet alleen in de keuken wordt het gebruikt, olijfolie wordt zelfs verwerkt in zeep. De soorten olijfolie variëren, zo is olijfolie uit het noorden delicater dan die uit het zuiden van Italië, maar zelfs binnen Toscane is er verschil te ontdekken.


Pisa

Deze stad is wereldberoemd om de scheve toren van Pisa. Pisa is daarom toeristisch en rond de toren is het druk. Toch is het een leuk stadje en mag een kiekje van de toren van Pisa niet ontbreken op je rondreis door Toscane.

Kaart van Toscane


Siena

Sienna is dankzij het goed behouden middeleeuwse stadbeeld en haar bijzondere geschiedenis een culturele topper in Toscane. Je vindt er vele mooie gebouwen. De Palio (Palio delle contrade) is de beroemde paardenrace van Siena welke jaarlijks plaats vindt op 2 juli en 16 augustus.

Kaart van Toscane


Elba

Elba is een prachtig eiland. Ze is vooral beroemd omdat Napoleon Bonaparte hier in ballingschap verbleef. Op het eiland vind je verschillende bezienswaardigheden uit die tijd terug, zoals de twee massieve vestingen die het havenbeeld domineren. Daarnaast zijn er een aantal musea en je kan er ongestoord zwemmen en zonnen.

Kaart van Toscane


Kruidenparadijs

Kruiden spelen in de Toscaanse keuken een grote rol. Vooral rozemarijn, dat veel in zoete gerechten wordt verwerkt, en salie, dat vis- en vlees gerechten begeleidt, worden het hele jaar door gebruikt. Tijm wordt veel gebruikt bij vleesgerechten met varken, lam en wild en peterselie complimenteert vis, groenten en soep. Basilicum levert daarentegen een fantastische bijdrage aan tomatensaus, salades en de typisch Toscaanse ‘bruschetta’.


San gimignano

San Gimignano is indrukwekkend en één van de bestbewaarde middeleeuwse stadjes van Toscane. Het wordt ook wel het ‘Manhattan van Toscane’ genoemd. De veertien indrukwekkende torens hebben het stadje beroemd gemaakt. Dit zijn de overblijfselen van 72 torens. In de 12e en 13e zijn ze door strijdende rijke families opgezet, voornamelijk als machts- en statussymbool.

Kaart van Toscane


Montepulciano

Montepulciano ligt in een wijnstreek waar de bekende Vino Nobile wijn vandaan komt. Deelnemen aan een wijnproeverij op de Piazza Grande is dan ook zeker een leuke dagactiviteit. Binnen de stadsmuren van Montepulciano vind je vele schitterende, in renaissance stijl gebouwde, paleizen en kerken met historische fresco’s.

Kaart van Toscane