Italie

- Sfeer filmpje


Europa

 1. Denemarken
 2. Duitsland
 3. Engeland
 4. Finland
 5. Frankrijk
 6. Griekenland
 7. Groenland
 8. Hongarije
 9. Ierland
 10. IJsland
 11. Italie
 12. Kroatie
 13. Luxemburg
 14. Noorwegen
 15. Oostenrijk
 16. Portugal
 17. Schotland
 18. Slovenië
 19. Spanje
 20. Tsjechie
 21. Wales
 22. Zweden
 23. Zwitserland
Rondreis > Europa > Italie > Rondreis door Lombardije

Rondreis door Lombardije

Tijdens je rondreis door het veelzijdige Lombardije zal je beslist niet gauw verveeld raken. De Noord-Italiaanse regio is voornamelijk bekend om de vele prachtige meren, waaronder Lago Maggiore, Lago di Como en Lago di Garda. De omringende pittoreske dorpjes en de vele wandel- en watersportmogelijkheden van het gebied zijn erg populair bij reizigers.

Lombardije wordt getypeerd door het vruchtbare, vlakke land van de Povlakte. Maar ook liggen er een aantal van de hoogste bergtoppen van de Alpen, waaronder de Piz Bernina van 4.049 meter. Naast natuur is Lombardije de regio van de rijke, bruisende zakenstad Milaan. En je vind er tal van prachtige en relatief onbekende steden zoals Brescia, Lodi, Sabbionetta en Monza. Een rondreis door Lombardije heeft de reiziger die op zoek is naar een combinatie van vermaak, natuur en ontspanning dan ook een heleboel te bieden.


Metropool Milaan

Milaan, de altijd levendige hoofdstad van Lombardije, is het financiële centrum van Italië en tevens het modecentrum van heel Europa. Maar ook heeft de stad genoeg te bieden qua cultuur. De Duomo, het Teatro alla Scala en de Galleria Vittorio Emanuele II zijn prachtige voorbeelden hiervan. Maar in Milaan staat hard werken, winkelen en voetballen toch wel centraal.


Shoppen

In het Italiaanse modeparadijs Milaan kun je als shopaholic je voortreffelijk vermaken en de laatste trends ontdekken. Twee keer per jaar vindt er de belangrijke modeweek plaats, waar gerenommeerde nationale en internationale ontwerpers hun nieuwe collecties komen laten zien. De winkelstraat Via Montenapoleone is de mooiste, duurste en beroemdste winkelstraat van Milaan. Je loopt wel de kans dat je hetzelfde in een andere straat goedkoper kunt krijgen, dus; kijk & vergelijk!


Sirmione

Dit romantische dorpje, dat op een schiereiland in het Gardameer ligt, is zeker een bezoek waard tijdens je rondreis door Lombardije. De kronkelige straatjes van het historische centrum leiden je onder andere naar een indrukwekkend sprookjeskasteel uit de 13e eeuw, Romeinse ruïnes, een leuk klein haventje en borrelende zwavelbronnen. Ook kun je er heerlijk ontspannen in één van de kuuroorden.


Prehistorische rotstekeningen

Val Camonica vormt samen met Valtellina de belangrijkste Lombardische Alpendalen. Een groot deel ervan is tot beschermd cultuurgebied verklaard. In deze mooie, brede gletsjervallei vind je een bijzondere verzameling van prehistorische rotstekeningen. Ze stammen uit de steentijd tot de ijzertijd, waarvan de oudste al vanaf 2.000 jaar voor Christus dateert. De tekeningen zijn te bezichtigen in het Parco Nazionale delle Incisioni Rupestri.


De ronde van Lombardije

Een hoogtepunt uit de wielersport is de ronde van Lombardije, Giro di Lombardia. De ronde wordt sinds 1905 jaarlijks in oktober gereden en is daarmee de laatste klassieker van het wielerseizoen. De wedstrijd kreeg daarom ook de bijnaam “de koers van de vallende bladeren”. Drie maal werd de ronde van Lombardije door een Nederlander gewonnen. Voor de sportieveling; de ronde wordt eens in de twee jaar ook georganiseerd voor wielertoeristen!


Wandelen

De verschillende meren bieden talloze mogelijkheden om prachtige wandeltochten te maken. Maar ook in het noorden van Lombardije, aan de Zwitsers/Oostenrijkse grens, vind je een schitterend natuurgebied. Parco Nazionale dello Stelvio is een ideaal toevluchtsoord voor wandelaars. De trots van het park; de tuin Giardino Botanico bevat een mooie verzameling alpiene flora die ook in het park terug te vinden is.


Fresco’s

Kunstliefhebbers kunnen in Lombardije ook hun ogen uitkijken. In het hertogelijk paleis, Palozzo Ducale, in de stad Mantua zijn de beroemde fresco’s van Mantegna te bewonderen. En ten noorden van de stad Pavia ligt het kartuizerklooster Certosa di Pavia met prachtige fresco’s van Bergognone. Maar dat is nog niet alles, wanneer je het klooster Santa Maria delle Grazie, net buiten het centrum van Milaan bezoekt, tref je “Het Laatste Avondmaal” van Leonardo Davinci. Vergeet hiervoor niet te reserveren, het kan er erg druk zijn!


Meren

Lombardije heeft vele schitterende meren, waarvan Lago Maggiore, Lago di Como en Lago di Garda waarschijnlijk de bekendste. Zowel ’s zomers als ’s winters kun je hier genieten van prachtige natuur. Het Comomeer, Lago di Como, is erg in trek bij reizigers die willen zeilen of in de bergen willen wandelen. Je hebt hier ook een prachtig uitzicht over de Alpen. Het Gardameer, Lago di Garda, is het grootste meer en ligt in het oosten, omringd door drie verschillende regio’s.