Italie

- Sfeer filmpje


Europa

 1. Denemarken
 2. Duitsland
 3. Engeland
 4. Finland
 5. Frankrijk
 6. Griekenland
 7. Groenland
 8. Hongarije
 9. Ierland
 10. IJsland
 11. Italie
 12. Kroatie
 13. Luxemburg
 14. Noorwegen
 15. Oostenrijk
 16. Portugal
 17. Schotland
 18. Slovenië
 19. Spanje
 20. Tsjechie
 21. Wales
 22. Zweden
 23. Zwitserland
Rondreis > Europa > Italie > Rondreis door Campania

Rondreis door Campania

Een rondreis door Campania laat je kennismaken met het temperamentvolle karakter van Zuid-Italië. Campania is een vruchtbare regio aan de rand van de Vesuvius vulkaan met onder meer een prachtige kustlijn, groen natuurgebied, schilderachtige dorpjes en veel cultureel erfgoed zoals Griekse en Romeinse opgravingen. Typisch voor deze regio zijn ook de schitterende bloemen en vele sinaasappel- en citroenbomen. Onder de Italianen staat de regio ook wel bekend als Campania felix, wat gelukkig land(schap) betekent.

Campania is een veelzijdige regio. De dorpen in het berggebied hebben nog vaak nog hun lieflijke middeleeuwse charme behouden, terwijl de kustplaatsen inmiddels omgetoverd zijn tot leuke, moderne toeristische plaatsen. De steden zijn veelal gezellig luidruchtig, kleurrijk en gevuld met barokke elementen.

Na een rondreis door Campania zal je beslist ontspannen en voldaan huiswaarts keren, deze bestemming is een aanrader voor iedereen.


Cultureel erfgoed

Zowel Pompeï als Herculaneum werden in 1979 na een uitbarsting van de Vesuvius bedolven onder het as en zijn hierdoor vandaag de dag de best bewaarde Romeinse steden. Als je er rond loopt krijg je een goed beeld van hoe de mensen in de oude Romeinse tijd leefden. De indrukwekkende ruïnes van Paestum werden per toeval ontdekt tijdens wegwerkzaamheden. In het archeologisch museum vindt je onder andere prachtige oude tempels en waardevolle beeldhouwwerken.


Vulkanen

De Vesuvius is de enige vulkaan van het Europese vasteland die in de laatste honderd jaar tot uitbarsting is gekomen en is dus nog actief. Maar net als de Solfatara vulkaan produceert ze momenteel enkel gassen en dampen. Met een hoogte van 1.281 meter is de Vesuvius de tweede grootste vulkaan van Italië. Het gebied eromheen is tegenwoordig nationaal park. Tot aan de top kun je deze indrukwekkende vulkaan beklimmen en bezichtigen.


Napels

Napels is de grootste stad van Zuid-Italië en de hoofdstad van Campania. De stad heeft een rijke geschiedenis, kunst en cultuur en beroemde gastronomie. Daarbij heeft de stad een eigen dialect; het Napolitaans. Hoogtepunten zijn het uitzicht vanaf de berg Capodi, het 17e eeuwse Palazzo Reale, het 13e eeuwse Castel Nuovo en het oude stadsdeel Santa Lucia. Ook kan je uren vertoeven in één van de vele musea.


Napolitaanse pizza

De wereldberoemde Pizza Margherita werd voor het eerst in Napels bereid. Deze pizza heeft zijn naam te danken aan koningin Margherita, die de pizza zo lekker vond. De pizzeria’s Da Michele en Di Matteo in Napels staan bekend als de beste pizzeria’s en zou je dus zeker even moeten bezoeken tijdens je rondreis door Campania. Het Italiaanse ijs, espresso en spaghetti komen eveneens uit Napels of zijn via deze stad bekend geworden.


Capri en Ischia

Capri is een eiland dat bekend staat om de prachtige uitzichten, het heldere zeewater, blauwe grotten, ruïnes van Romeinse villa's en het museum de Villa San Michele. Op het eiland Ischia vindt dankzij de vruchtbare grond veel wijnbouw plaats. Het groene eiland is beroemd vanwege de thermale bronnen en modderbaden. Het water zou mineralen met een heilzame werking bevatten.


Sorrento en Positano

Langs de Amalfikust kom je de idyllische plaatsjes Sorrento en Positano tegen. De nauwe, slingerende straatjes, villa's en sinaasappel- en citroenbomen tekenen het beeld van Sorrento. Vanaf Sorrento kun je eenvoudig de oversteek maken naar Pompeï of Capri. Positano is een luxe plaats dat al meerdere keren dienst deed als filmset. De schitterende witte, in oosterse stijl gebouwde, huizen zijn allemaal dicht naast elkaar op de bergwand gebouwd, dat voor een prachtig aanblik zorgt.


Limoncello

Voornamelijk de golf rond Napels, de Amalfi kust en het eiland Capri staan bekend om de productie van de Italiaanse alcoholische likeur; limoncello. Het wordt gemaakt van citroenen, die traditioneel uit de omgeving van Sorrento komen. Alleen dan mag het de naam dragen de naam dragen Liquore di Limone di Sorrento P.G.I. Je hoort limoncello bij 4 à 5°C of op diepvriestemperatuur te drinken. Limoncello is een heerlijk fris drankje, maar kijk wel uit want het heeft een alcoholpercentage van 30 - 35 procent.