Frankrijk

- Fotoalbum


Europa

 1. Denemarken
 2. Duitsland
 3. Engeland
 4. Finland
 5. Frankrijk
 6. Griekenland
 7. Groenland
 8. Hongarije
 9. Ierland
 10. IJsland
 11. Italie
 12. Kroatie
 13. Luxemburg
 14. Noorwegen
 15. Oostenrijk
 16. Portugal
 17. Schotland
 18. Sloveniƫ
 19. Spanje
 20. Tsjechie
 21. Wales
 22. Zweden
 23. Zwitserland

De stad van de liefde. De lichtstad. Haute couture en haute cuisine. De stad van kunst en cultuur. En natuurlijk de hoofdstad van Frankrijk. Met zijn rijke geschiedenis is Parijs is een van de wereldsteden die je bezocht moet hebben.

Parijs heeft verschillende bezienswaardigheden zoals het museum le Louvre, de tuinen des Tuilerieën en de eeuwenoude en beroemde gevangenis de Bastille om een paar te noemen. Wat minder bekend bij het grote publiek maar niet minder indrukwekkend zijn de Catacomben. In de 18e eeuw raakten de begraafplaatsen overvol en werden de beenderen van meer dan 6 miljoen Parijzenaars in de oorspronkelijke kalksteengroeven netjes opgestapeld onder de stad. Voor het publiek is er een 1,7 kilometer lange route te bezoeken door dit gangenstelsel.

Natuurlijk mag een bezoekje aan de Eiffeltoren met het schitterende uitzicht over de stad niet ontbreken. Maar ook de basiliek Sacré Coeur op de heuvel en gelijknamige wijk Montmartre geeft je een prachtig uitzicht over de stad. Deze kunstenaarswijk met kleine bistrootjes geeft je het gevoel in een Franse film te zitten.

Met een boot een tochtje maken over de Seine en vanaf het water de Eiffeltoren, Notre Dame en talloze bruggen bezichtigen is de moeite waard. Net als een bezoek aan de Moulin Rouge gelegen in de rosse buurt waar spectaculaire shows worden opgevoerd.

’s Middags gezellig een kopje thee met een gebakje eet je bij Ladurée. Deze chique salon du thé bestaat al sinds 1862 en is beroemd om zijn gekleurde macarons, een typisch Franse patisserie. Of dineren in een van de bistro’s, brasseries of restaurants met gerechten als escargots en coq au vin.

Sluit de dag romantisch af aan een piepklein tafeltje bij kaarslicht met een heerlijk wijntje aan de oevers van de Seine. In de stad van de gastronomie kom je aan lekker eten niks te kort.

Ga je naar Parijs dan moet je ook een bezoekje brengen aan het nabij gelegen dorpje Versaille met zijn gelijknamige paleis waar Lodewijk XIV zijn hoogtij dagen gevierd heeft. Bezoek de wereldberoemde spiegelzaal. Wandel door de vertrekken van de koning en koningin en laat je overdonderen door de tuinen.

Voor de jongste onder ons of gewoon voor degene die nog in sprookjes geloven ga je natuurlijk ook een dagje naar Disney Resort Paris. Loop hier de Disney wereld in waar je Micky en Donald de hand kunt schudden.


Zes attracties in Parijs

Zes bezienswaardigheden in Paris trekken jaarlijks maar liefst 23,5 miljoen bezoekers. Met honderden musea, monumenten en hotels in Paris is het handig om dit lijstje bij de hand te hebben zodat u de beste plekken niet mist.  >> Zes attracties in Parijs