Azie

 1. Abu Dhabi Dubai
 2. Bhutan
 3. Cambodja
 4. China
 5. India
 6. Indonesie
 7. Japan
 8. Iran
 9. Jordanie
 10. Laos
 11. Malediven
 12. Maleisie
 13. Myanmar (Birma)
 14. Nepal
 15. Noord Korea
 16. Oman
 17. Rusland
 18. Sri Lanka
 19. Thailand
 20. Turkije
 21. Vietnam

Rondreis door Syrië: wortels van de beschaving

Als je hebt besloten om door Syrië te reizen, kom je terecht in een land vol cultureel erfgoed, waar de ene historische bezienswaardigheid nog indrukwekkender is dan de andere.  >> Rondreizen Syrie

Rondreis door Syrie

Syrie is uitermate boeiende bestemming voor een rondreis. Een rondreis door Syrie voert u langs vele hoogtepunten in het fascinerende Midden Oosten. Het land heeft duizenden jaren een belangrijke rol ingenomen in bijvoorbeeld de Griekse, Romeinse en Ottomaanse rijken. Het vormde ook een belangrijke spil op de zijde-route op de grens van Perzie en Arabie. Bezoek de restanten van prachtige burchten die door de kruisvaarders zijn gebouwd, imposante moskeeën, eeuwenoude steden en interessante musea.

De hoofdstad is Damascus en dient als start voor uw rondreis door Syrie. Damascus zelf is ook interessant en vooral het oude centrum is een bezoek waard. In Syrie bevinden zich meerdere plaatsen uit de Romeinse tijd die door het klimaat en de afwezigheid van aardbevingen verbluffend goed bewaard gebleven zijn.

Syrie heeft een afwisselende natuur. In het noorden en het westen treft u bergen. Grote delen van het land bestaat uit woestijn. Stranden vindt u aan de Middellandse Zee.

Laat u verrassen door de gastvrijheid die zo kenmerkend is voor het Midden Oosten. Een prima infrastructuur maken rondreizen door Syrie goed mogelijk. Ondanks - of juist dankzij - het bewind van al-Assad kunt u in Syrie veilig rondreizen. Criminaliteit is er nauwelijks. Hou er wel rekening mee dat politieke discussies uw gesprekspartner eventueel in problemen kunnen brengen. Laat de politieke situatie u niet weerhouden. Het is in Syrie prachtig rondreizen.

Aleppo wedijvert met Damascus wat de oudste stad ter wereld is en een must bij een rondreis door Syrie. De stad telt ruim 2 miljoen inwoners en de Citadel van Aleppo behoort tot de belangrijskte bezienswaardigheden. Ain Dara ligt 70 kilomter van Aleppo. Het is een bizarre plek als je beseft dat ze uit 1100 (!) vChr. stamt.

Palmyra kan zich meten met het Forum Romanum in Rome. De indrukwekkende Romeinse gebouwen zijn hier prima bewaard gebleven. Het is de best bezochte bezienswaardigheid van Syrie. Dit is relatief want de kans dat u bijna alleen door al dit moois kan lopen is groot.

Krak des Chevaliers is een zeer imposante (en prachtig bewaard gebleven) burcht uit de kruistochttijd. Het was een burcht van de Hospitaalridders. Het uit 1170 stammende Krak des Chevaliers heeft voor veel latere Europese burchten als voorbeeld gediend.

Qal'at Salah El-Din is vooral bekend als fort waar de beroemde veldheer Saladin (Salah El-Din) de kruisridders versloeg. Het indrukwekkende fort staat op de UNESCO lijst en ligt in het westen op zo'n 30 kilometer van de badplaats Latakia.

Bosra heeft net als Palmyra veel bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd en staat op de lijst van werelderfgoederen. Bosra ligt in het uiterste zuiden van Syrie en is vooral een aanrader wanneer u doorreisd naar Jordanie.

Damascus mag niet ontbreken tijdens een rondreis door Syrie. Bezoek het Nationaal Museum, de graftombe van Saladin, de Umayyad moskee, de stadswallen, de citaled en slenter door de een van de vele bazars.