Maleisie

- Highlights
- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Azie

 1. Abu Dhabi Dubai
 2. Bhutan
 3. Cambodja
 4. China
 5. India
 6. Indonesie
 7. Japan
 8. Iran
 9. Jordanie
 10. Laos
 11. Malediven
 12. Maleisie
 13. Myanmar (Birma)
 14. Nepal
 15. Noord Korea
 16. Oman
 17. Rusland
 18. Sri Lanka
 19. Thailand
 20. Turkije
 21. Vietnam

StopsPenang

Penang is een van de populairste toeristenbestemmingen in Maleisië. Het grootste deel van de bevolking hier is Chinees, waardoor dit eiland een wat meer Aziatische sfeer uitademt dan de rest van het land. Op dit eiland vind je veel bezienswaardigheden, zoals tempels en koloniale gebouwen, maar je kunt hier ook uitstekend winkelen of luieren op het strand.

Tips voor Penang:


•    De lokale cuisine:
Penang staat bekend om zijn multiculturele keuken: je kunt hier dan ook prima kennismaken met de lokale cuisine, van typisch Maleise gerechten tot aan Indiase en Chinese lekkernijen.

•    Kek Lok Si tempel:
Dit is de grootste boeddhistische tempel van Maleisië. De meest indrukwekkende bezienswaardigheid bij de Kek Lok Si tempel is het bronzen standbeeld van Kuan Yin, de godin van mededogen, dat maar liefst dertig meter hoog is. 

•    Sfeervol Georgetown:
Georgetown is de grootste stad op Penang en populair door zijn vele bezienswaardigheden, winkelcentra en restaurantjes. Het sfeervolle centrum van Georgetown, dat in 2008 werd uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage Site, is hier zeker een bezoekje waard.