Maleisie

- Highlights
- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Azie

  1. Abu Dhabi Dubai
  2. Bhutan
  3. Cambodja
  4. China
  5. India
  6. Indonesie
  7. Japan
  8. Iran
  9. Jordanie
  10. Laos
  11. Malediven
  12. Maleisie
  13. Myanmar (Birma)
  14. Nepal
  15. Noord Korea
  16. Oman
  17. Rusland
  18. Sri Lanka
  19. Thailand
  20. Turkije
  21. Vietnam
Rondreis > Azie > Maleisie > Praktische informatie Maleisie

Praktische informatie Maleisie

Inentingen

Voor je rondreis door Maleisië hoef je geen verplichte vaccinaties te halen. De vaccinaties die wel worden aangeraden zijn DTP en hepatitis A. Als je nog geen vaccinatie tegen de mazelen hebt gehad, wordt ook een BMR inenting aanbevolen.

Bij een verblijf langer dan drie maanden worden vaccinaties aangeraden tegen hepatitis B, rabiës en buiktyfus. Maak je eerst nog een rondreis door een ander land waar gele koorts voorkomt? Dan is het verplicht om een vaccinatie tegen de gele koorts te halen.

Op het eiland Borneo komt malaria voor. Je kunt hier geen vaccinatie tegen halen, maar het wordt wel aangeraden om malariatabletten te gebruiken. Enkele tips om een steek van de malariamug te voorkomen:


• Draag kleding met lange mouwen en broekspijpen
• Slaap met een klamboe, zodat er geen muggen bij je kunnen komen
• Gebruik het insectenwerende middel DEET (ook op het schiereiland)

Visum

Voor je rondreis door Maleisië hoef je vooraf geen visum aan te vragen. Je kunt op het vliegveld een gratis visum upon arrival krijgen voor negentig dagen. Je ontvangt hierbij een sticker met de vertrekdatum in je paspoort, die je nodig hebt om uit het land te vertrekken. Houd er wel rekening mee dat je visum nog minimaal zes maanden geldig moet zijn.

Veiligheid

Maleisië staat bekend als een van de veiligste Aziatische landen. We adviseren je wel om in grote steden zoals Kuala Lumpur goed op je spullen te letten, omdat daar zakkenrollers actief kunnen zijn. Voor het meest actuele reisadvies kun je op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kijken.

Reizen met kinderen

Maleisië is een veilig land waar je ook prima een rondreis kunt maken met je kinderen. Spelen op het strand, op avontuur in de jungle of plezier maken in een pretpark: in Maleisië zullen je kinderen zich niet vervelen! Door de goede infrastructuur kun je hier gemakkelijk een auto huren en samen met je kinderen het land door reizen. Voor je baby zijn in Maleisië dezelfde babyvoeding en -spullen te koop als in Nederland.

Geld

Tijdens je rondreis door Maleisië betaal je met de ringgit (RM). Je kunt een online valuta converter zoals Go Currency gebruiken om de meest actuele wisselkoers te bekijken.

Enkele tips:

• Neem altijd een creditcard mee, omdat niet elke bank je pinpas accepteert
• Pin bij aankomst op het vliegveld alvast een klein bedrag, zodat je bijvoorbeeld een taxi kunt betalen

Pinnen kan vrijwel overal in Maleisië, maar houd er rekening mee dat je op de kleine eilandjes zoals de Perhentians geen pinautomaat zult vinden.