Maleisie

- Highlights
- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Azie

  1. Abu Dhabi Dubai
  2. Bhutan
  3. Cambodja
  4. China
  5. India
  6. Indonesie
  7. Japan
  8. Iran
  9. Jordanie
  10. Laos
  11. Malediven
  12. Maleisie
  13. Myanmar (Birma)
  14. Nepal
  15. Noord Korea
  16. Oman
  17. Rusland
  18. Sri Lanka
  19. Thailand
  20. Turkije
  21. Vietnam
Rondreis > Azie > Maleisie > De beste reistijd voor Maleisië

De beste reistijd voor Maleisië

Maleisië heeft een tropisch regenwoudklimaat, waardoor de temperatuur hier het hele jaar zo rond de 30 graden ligt en er in alle maanden kans op neerslag is. Zowel het schiereiland als Borneo kennen echter op verschillende momenten een regenseizoen waarin grote hoeveelheden neerslag kunnen vallen. Het reisadvies voor het schiereiland van Maleisië wijkt daarom af van het reisadvies voor Borneo.

Het schiereiland

De beste reistijd voor je rondreis door Maleisië is van juni t/m augustus. In deze maanden valt op het schiereiland de minste neerslag.

Tijdens de moessonperiode aan de oostkust, van half oktober tot eind maart, kunnen dagelijks flinke stortbuien vallen. In deze periode sluiten de meeste hotels zelfs hun deuren en zijn tropische eilandjes zoals de Perhentians niet meer te bereiken, dus dit gebied kun je het beste vermijden tijdens het regenseizoen.

Aan de westkust valt van september tot en met december de meeste regen, maar de buien duren hier meestal niet zo lang en vallen aan het einde van de middag of ’s nachts. Het regenseizoen aan de westkust is dan ook niet te vergelijken met de moessonperiode aan de oostkust.

Het eiland Borneo

De beste reistijd voor Borneo is van mei tot en met september. Ook hier kunnen tijdens het regenseizoen, dat van oktober tot en met maart loopt, hevige en langdurige regenbuien vallen. Tijdens het regenseizoen heb je minder kans op het zien van wildlife tijdens jungle-expedities omdat de dieren niet naar de rivier hoeven te trekken voor drinkwater. Als je graag wildlife wilt spotten kun je dan ook beter niet in deze periode naar Borneo reizen!