Maleisie

- Highlights
- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Azie

  1. Abu Dhabi Dubai
  2. Bhutan
  3. Cambodja
  4. China
  5. India
  6. Indonesie
  7. Japan
  8. Iran
  9. Jordanie
  10. Laos
  11. Malediven
  12. Maleisie
  13. Myanmar (Birma)
  14. Nepal
  15. Noord Korea
  16. Oman
  17. Rusland
  18. Sri Lanka
  19. Thailand
  20. Turkije
  21. Vietnam
Rondreis > Azie > Maleisie > Verken de jungle van Maleisië

Verken de jungle van Maleisië

In Maleisië kun je op verschillende plekken de spectaculaire jungle verkennen. Zowel op het schiereiland als op Borneo vind je prachtige natuurparken waar je wandelingen kan maken van een paar uur tot aan een paar dagen. Ook op de kleinere eilandjes aan de oost- en westkust kun je vaak de jungle in. Er valt hier dus genoeg te ontdekken voor de avontuurlijke reiziger!

Taman Negara

Taman Negara ligt op het schiereiland en is het grootste nationale park van Maleisië. Dit regenwoud is maar liefst 130 miljoen jaar oud en daarmee de oudste jungle ter wereld! In dit prachtige regenwoud is nog nooit gekapt, dus alles wat je hier ziet verkeert nog in de oorspronkelijke staat. Je kunt de jungle vanaf vijftig meter hoogte bekijken op de langste touwbrug ter wereld, nachtsafari’s maken om dieren te spotten of met een gids voor een paar dagen de jungle in trekken. Bereid je wel vast voor op de bloedzuigers die hier ineens aan je been kunnen hangen!

Borneo

Het eiland Borneo bestaat voor het grootste deel uit mooie regenwouden. Veel reizigers gaan dan ook naar Borneo omdat je hier veel bijzondere plant- en vooral diersoorten kunt spotten. Op dit eiland leven namelijk onder meer de neushoorn, olifant, oerang oetan en neusaap. Binnen de deelstaat Sarawak vind je verschillende mooie nationale parken, zoals het Gunung Mulu Nationaal Park, Bako Nationaal Park of Gunung Gading Nationaal Park. In de deelstaat Sabah kun je een bezoek brengen aan Danum Valley, een nog onaangetast regenwoud.

Jungle op kleine eilandjes

Hoewel Taman Negara en Borneo (terecht) bekend staan als dé plekken om de jungle te verkennen, is dit ook prima mogelijk op andere locaties in Maleisië. Op eilandjes als de Perhentians, Pangkor en Tioman kun je namelijk niet alleen relaxen op het strand, maar ook een wandeling door de jungle maken. De jungle op deze eilandjes is uiteraard veel kleiner, maar het is een goed alternatief wanneer je geen tijd hebt voor Taman Negara of Borneo!