Maleisie

- Highlights
- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Azie

  1. Abu Dhabi Dubai
  2. Bhutan
  3. Cambodja
  4. China
  5. India
  6. Indonesie
  7. Japan
  8. Iran
  9. Jordanie
  10. Laos
  11. Malediven
  12. Maleisie
  13. Myanmar (Birma)
  14. Nepal
  15. Noord Korea
  16. Oman
  17. Rusland
  18. Sri Lanka
  19. Thailand
  20. Turkije
  21. Vietnam
Rondreis > Azie > Maleisie > Haal je duikdiploma bij de Perhentian Islands in Maleisië

Haal je duikdiploma bij de Perhentian Islands in Maleisië

Maleisië heeft een prachtige onderwaterwereld met tropische vissen, koraal en op sommige plekken zelfs scheepswrakken. Er komen dan ook niet voor niets zoveel duikliefhebbers af op dit land! Zowel voor de kust van het schiereiland als van Borneo vind je veel adembenemende duiklocaties, waar zowel beginners als gevorderden op af komen.

De westkust: Payar

Aan de westkust van Maleisië vind je niet de beste duiklocaties. Alleen rondom het eilandje Payar, dat tussen Langkawi en Penang in ligt, kun je goed duiken. Veel reizigers kiezen voor dit eiland wanneer het tijdens de moessonperiode niet mogelijk is om aan de oostkust te duiken, waar de mooiere duiklocaties te vinden zijn.

De oostkust: Perhentian Islands, Redang en Tioman

Ben je buiten het regenseizoen (van oktober tot maart) in Maleisië? Bezoek dan zeker één van de eilandjes aan de oostkust voor een mooie duik. Op de Perhentian Islands, Redang of Tioman vind je diverse tour agents waar je mooie duiktours kunt boeken. Ook zijn dit populaire bestemmingen om als beginner een PADI-cursus te volgen.

De kust van Borneo

Een aantal duiklocaties voor de kust van Borneo wordt tot de mooiste ter wereld gerekend. Vooral het eiland Sipadan is een waar duikparadijs: je komt hier oog in oog te staan met zeeschildpadden en haaien! Ook de eilandjes Mabul, Kapalai en Labuan hebben een indrukwekkende onderwaterwereld en zijn erg in trek bij duikers. Layang-Layang wordt net als Sipadan tot de beste duikspots ter wereld gerekend, maar is alleen bereikbaar met een klein vliegtuigje. De tarieven voor een duikcursus liggen bij Borneo wat hoger dan op het schiereiland.