Maleisie

- Highlights
- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Azie

  1. Abu Dhabi Dubai
  2. Bhutan
  3. Cambodja
  4. China
  5. India
  6. Indonesie
  7. Japan
  8. Iran
  9. Jordanie
  10. Laos
  11. Malediven
  12. Maleisie
  13. Myanmar (Birma)
  14. Nepal
  15. Noord Korea
  16. Oman
  17. Rusland
  18. Sri Lanka
  19. Thailand
  20. Turkije
  21. Vietnam
Rondreis > Azie > Maleisie > Snorkelen in Maleisië

Snorkelen in Maleisië

Schildpadden, haaien, anemonen en prachtig koraal: Maleisië is een land waar je tijdens je rondreis uitstekend kunt snorkelen! Je vindt hier veel tropische eilandjes waar je de prachtige onderwaterwereld kunt ontdekken. Veel van de resorts op deze eilanden hebben een huisrif, waardoor je gemakkelijk op eigen houtje kunt gaan snorkelen. Om andere mooie snorkelplekken rond een eiland te verkennen kun je een tour boeken of natuurlijk zelf op verkenning gaan met een kano. Wij zetten de beste snorkelplekken voor je rondreis door Maleisië op een rij!

De oostkust: Perhentian Islands, Redang en Tioman

Aan de oostkust van Maleisië vind je enkele tropische eilandjes omringd door helderblauw water waar je uitstekend kunt snorkelen. De Perhentian Islands zijn de populairste snorkelbestemmingen aan de oostkust, maar ook Redang en Tioman hebben een schitterende onderwaterwereld. Je kunt hier echter niet het hele jaar door terecht: in het regenseizoen, van oktober tot maart, zijn veel van deze eilanden helaas gesloten. 

 

De westkust: Payar

De eilanden aan de westkust, zoals Penang, Langkawi en Pangkor, lenen zich minder goed voor snorkelen. Kan je door het regenseizoen niet terecht aan de oostkust? Dan is het eiland Payar een prima alternatief. Veel plaatselijke reisbureaus in Langkawi of Penang organiseren een snorkeltour naar Payar, waardoor het helaas wel wat toeristischer is dan de snorkellocaties aan de oostkust.

De kust van Borneo: Sipadan, Mabul en Kapalai

Voor de kust van Borneo liggen verschillende eilandjes waar je goed kunt snorkelen. Met name het eiland Sipadan is een populaire plek om te snorkelen, door de vele tropische vissen en het mooie koraal dat je hier kunt bewonderen. Ook de eilandjes Mabul en Kapalai zijn echter zeker de moeite waard voor een snorkeltrip!