Jordanie

- Highlights
- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Azie

 1. Abu Dhabi Dubai
 2. Bhutan
 3. Cambodja
 4. China
 5. India
 6. Indonesie
 7. Japan
 8. Iran
 9. Jordanie
 10. Laos
 11. Malediven
 12. Maleisie
 13. Myanmar (Birma)
 14. Nepal
 15. Noord Korea
 16. Oman
 17. Rusland
 18. Sri Lanka
 19. Thailand
 20. Turkije
 21. Vietnam
Rondreis > Azie > Jordanie > De highlights van Jordanie

De highlights van Jordanie

Misschien verwacht je het niet bij Jordanie, maar naast eeuwenoude wereldwonderen, zoals de rotsstad Petra, zijn er in Jordanie ook allerlei gave activiteiten te ondernemen enm is de keuken zeer de moeite waard!

In Jordanie zul je veel mannen op terrasjes aan een nargileh - een waterpijp - zien zuigen. De waterpijp is een typische Oosterse manier van tabak roken - aan de tabak worden allerlei smaakjes toegevoegd, waardoor je een fruitige of zoete rook krijgt. Beste lekker en totaal anders is dan een sigaret of sigaar (wel net zo ongezond trouwens).

De Dode Zee is hartstikke zout. Niets leeft er, vandaar de naam. De  mineralen zorgen ervoor dat u makkelijk blijft drijven in het water. Een aparte ervaring. Verder schijnt het warme water een therapeutische werking te hebben wat al door Cleopatra werd onderkend. De bergachtige omgeving van het meer biedt een spectaculaire setting.

In Jordanie is veel woestijngebied. De woestijn ziet er niet uit zoals je misschien verwacht, alleen maar saai geel zand. De woestijn is heel kleurrijk en er zijn veel rosten en bergen. Het uitzicht vanaf enorm hoge zandduinen is waanzinnig mooi, maar het beklimmen ervan is best zwaar - je loopt door mul rood zand.

De bekendste en meest bezochte bezienswaardigheid van Jordanië is Petra. Deze stad ligt in een kloof tussen de rotsen en is zelf gedeeltelijk uit deze rode rotsen gehakt. De speling van het zonlicht op het rode relief is werkelijk schitterend.