Jordanie

- Highlights
- Sfeer filmpje
- Fotoalbum


Azie

 1. Abu Dhabi Dubai
 2. Bhutan
 3. Cambodja
 4. China
 5. India
 6. Indonesie
 7. Japan
 8. Iran
 9. Jordanie
 10. Laos
 11. Malediven
 12. Maleisie
 13. Myanmar (Birma)
 14. Nepal
 15. Noord Korea
 16. Oman
 17. Rusland
 18. Sri Lanka
 19. Thailand
 20. Turkije
 21. Vietnam
Rondreis > Azie > Jordanie > Sandboarden in Wadi Rum

Sandboarden in Wadi Rum

Sandboarden (Zandboarden) is net snowboarden, alleen in plaats van op een besneeuwde piste vindt het sandboarden plaats op zandduinen. De bedoeling is dat je - met beide benen vast aan je sandboard - zo goed en hard mogelijk naar beneden glijdt. Iedereen kent dit principe wekl en het behoeft eigenlijk geen verdere uitleg.

Meer ervaren sandboarders glijden naar beneden met hun voeten los, zoals op een surfplank, maar dit is veel gevaarlijker.

De sport heeft de laatste tijd aan populariteit gewonnen en wordt in Nederland ook wel beoefend in de duinen, maar dat is toch een beetje als snowboarden op een oefenweitje. In de woestijn gaat het natuurlijk het allerbeste!

Er zijn zijn geen liften in de woestijn, dus je moet wel voor iedere afdaling door het mulle zand omhoog ploeteren, wat het een extra zware sport maakt.

Ongeveer dertig minuten rijden van het plaatsje Rum ligt de grootste zandduin van het gebied Wadi Rum. Het is het beste om 's ochtend ste gaan sandboarden, omdat het in Jordanie nogal heet wordt later op de dag (40 graden).

Bekende aanbieder van sanboard tours is wadirumdiscovery.