Indonesie

- Sfeer filmpje


Azie

 1. Abu Dhabi Dubai
 2. Bhutan
 3. Cambodja
 4. China
 5. India
 6. Indonesie
 7. Japan
 8. Iran
 9. Jordanie
 10. Laos
 11. Malediven
 12. Maleisie
 13. Myanmar (Birma)
 14. Nepal
 15. Noord Korea
 16. Oman
 17. Rusland
 18. Sri Lanka
 19. Thailand
 20. Turkije
 21. Vietnam
Rondreis > Azie > Indonesie > Avontuurlijk Bali

Avontuurlijk Bali

Een vakantie naar Bali hoeft niet alleen maar wellnes en totale ontspanning te zijn. Naast een heleboel mooie bezienswaardigheden, ontspannen bij een massage op het strand en lekker eten kan je op Bali ook het avontuur opzoeken. Er zijn genoeg plekken op het eiland waar de natuur nog ongerept is en waar je sportieve activiteiten of spannende excursies kan ondernemen. Met vulkanen, grotten en rondom zee moet er voor ieder wat wils zijn. De combinatie van een dag activiteiten met een ontspannen afsluiter als dineren aan het strand is natuurlijk het ultieme vakantiemoment. 

Goa Lawah

Vlakbij Klungkung ligt de grot Goa Lawah. Deze grot staat bekend om zijn duizenden inwoners, de vleermuis. Met een gids is het mogelijk om deze grot te bezoeken. In de grot is een heilige tempel waar tijdens festivals pelgrims heen trekken om een bijzondere ceremonie bij te wonen.


Lovina

Met een klein, houten bootje in het donker het water op. Vanaf het water kijk je naar de zonsopkomst terwijl de dolfijnen uit het water springen. Een adembenemende ervaring. Als je er toch bent kan je voor een klein bedrag ook met de dolfijnen zwemmen.


Candidasa

Deze plaats heeft niet alleen luxe resorts en mooie winkels. Duikers vanuit de hele wereld komen naar de baai Candidasa voor de prachtige onderwaterwereld. De schitterende koraalriffen en gekleurde visjes zijn na een half uurtje varen te bezichtigen.


Mountainbiken in de rijstvelden

Met een mountainbike over de smalle paden door de rijstvelden zoeven. Vanuit Ubud rijd je zo de sawa’s in. Met zo’n bijzondere fietstocht leer je Bali op een andere manier kennen.


Gunung Angung

De hoogste berg van Bali en een matig actieve vulkaan. De Balinezen beschouwen de berg als heilig en slapen met hun hoofd in die richting. Ze geloven dat de goden de berg maakten en vanaf daar naar het leven beneden keken. De beklimming van de vulkaan is vrij lang, zwaar en gevaarlijk. Neem daarom altijd een gids mee. Vanaf de top heb je een schitteren uitzicht over het eiland en met goed weer is zelfs Lombok te zien.


Kuta

Kuta staat bekend als goeie surfspot. Nooit gesurft? Je kan hier bij een van de vele bedrijfjes ook surfspullen huren. Als je geen surfer bent kan je ook lessen nemen. Er zitten verschillende scholen waarbij je lessen kan boeken. Wil je privé les of in een groep? Elke dag? Of wil je nog een dag iets anders doen? Je kan het hier allemaal zelf inplannen.


Sanur

De mangrovebossen van Sanur bieden veel mogelijkheden voor excursies op het water. Waan je in Miami Vice op een platte boot terwijl je in Bali bent. Laat je overdonderen door het natuurschoon wat je hier tegenkomt


Taman Nasional Bali Barat

Dit park is door de Nederlanders in 1941 gesticht om de natuurgebieden en bedreigde diersoorten van Bali te beschermen. Het park is alleen te voet toegankelijk. Je kan hier schitterende wandeltochten maken door de groene natuur en genieten van de verschillende diersoorten.