Egypte

- Sfeer filmpje


Afrika

  1. Botswana
  2. Egypte
  3. Marokko
  4. Madagaskar
  5. Mozambique
  6. Namibie
  7. Kenia
  8. Tanzania
  9. Zuid Afrika
Rondreis > Afrika > Egypte > Maak een heerlijke Nijlcruise door Egypte

Maak een heerlijke Nijlcruise door Egypte

Je staat op het dek, de Nijl kronkelt voor je uit. Het is warm, de zon schijnt hoog aan de hemel. Je vaart van Aswan naar Luxor of andersom. Doorvaren naar Abu Simbel met dezelfde boot is geen optie. De massieve Aswan dam breekt de Nijl hier rigoureus in tweeën. Net buiten Aswan, richting het noorden is de Nijl kronkelig. Soms is de rivier smal, dan weer breed genoeg voor een paar eilandjes. Af en toe gaat de rivier op in een tussenmeertje. In de ochtend en avond is de cruise misschien wel het mooiste, met de opkomende of ondergaande zon op de achtergrond. Het wordt snel warm en koelt snel af. De dauw en de rode luchten maken het uitzicht zacht en sprookjesachtig.

Vanuit het niets doemt plotseling weer een ruïne op. Een teken van leven uit de oudheid. Met de cruise leg je dichtbij aan en ben je zo de boot af. Een goede gids maakt het verschil. Bij veel van de ruïnes gaat het om de verhalen achter de heiligdommen, sfinxen en paleizen. Je komt langs de Vallei der Koningen, de tempel van Hatsjepsoet, Luxor, Kom Ombo, Aswan en de tempelsvan Karnak.

Het is op en af stappen. Varen en lopen. Luisteren naar verhalen en lezen over wat je ziet. En ’s avonds, als de zon opnieuw is gezakt, ook op de luxe cruise uiteraard een heerlijk helder biertje.

Meer informatie over het maken van een Nijlcruise vindt u op Egypte.nl.